Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Add a kezed, segítek elindulni!

A szakrális női méh

Jó helyen jársz, ha azt kutatod, hogyan aknázhatjuk ki mi nők alkotó, teremtő energiáinkat, életünk minden területén.

Női problémák és női megoldások

A támogató környezet jelentősen megkönnyíti utunkat. Hogy ezt a támogatást élvezhessük, megfelelően és határozottan kell kommunikálnunk szándékainkat és érzéseinket.

Belső erőforrásunk 1.: Női intuíciónk

Egyik nagyon fontos női erőforrásunk, képességünk az intuíciónk, amely Belső Iránytűként szolgál számunkra. Ennek érzékenyítéséhez máris itt találhatsz gyakorlatokat. Intuícióval kapcsolatos gyakorlatok összegyűjtve még.

Belső erőforrásunk 2. : Ciklikus tervezés képessége

Másik fontos belső erőforrásunk a tervezés képessége. Tervek és célok nélkül nem mi irányítjuk az életünket, hanem csak sodródunk (hanganyag). A tervezés és célmegfogalmazás szorongáscsökkentő szerepéről olvashatsz: Jó-e Szülési Tervet készíteni? Szembenézés és választás című bejegyzésemben. És hogy oda érj, ahova szeretnél, ne pedig valahol partra vetődj: A KözÉpPont visszaszerzése 3. Jövőkép, célok és a GPS és a Belső erőforrásaink: 3. Női mintáink bejegyzésem segít.

Önfejlesztő, ajándék anyagaimmal (e-mail kurzus, hanganyag) kezdheted is az önismeretedet mélyíteni, erőforrásaidat használni!

A tudás átadásának egyik női módja a kör

A kör egyenrangú megosztást, jelenlétet és tapasztalást jelent. A fizikai érzékelésen és biológiai nemeken túl a női minőség nem kapcsolódik kizárólag a nőkhöz. Férfiak is élhetnek, cselekedhetnek ebben a minőségben. A harmonikus élethez a férfi (kiáradó) és női (befogadó) minőségek egyensúlya vezet. Bővebben olvashatsz erről a Női Teremtőerő című bejegyzésemben.

A női megismerés, női intuíció és a tudás női és női problémák

A várandósságom, és az Anyává válásom tett éberré a világ sajátosan női tapasztalatára. Erősödik bennem azóta is az a meggyőződés, hogy az emberi tapasztalatokon belül érdemes sajátosan női és férfi érzékelést, megélést és gondolkodást megkülönböztetni. A női egyenjogúsági mozgalmak után, a “hadd legyünk különbözőek” korszakát éljük. Ez ma már nem valamiféle misztikus tapasztalata a nőknek, hanem előkelő helyet foglal el a tudományos kutatás fókuszában. A neurológia területén ez a férfi és női agy sajátosságainak felderítésében fogalmazódik meg. De nem csak az agyunkat és a gondolkodásunkat kellene fókusz alá vennünk, hanem egész testünk működését.

Egy nő életében a ciklikusság, például a legelemibb tapasztalatok közé tartozhat, amely összhangban van a kinti világ, a természet éves körforgásával. Természet és a női ciklus összefüggéseiről: >> Téli depresszió csodái>> A témáról bővebben olvashatsz még a Női ciklus, női, tapasztalat és női fájdalom, valamint a Női ciklus, női tapasztalat és az öröm című  bejegyzésemben.

Női tapasztalat a szülés, amely így vagy úgy meghatározó élménye életünknek. Adja Isten, hogy Beavatásként éljük meg, és ne beavatkozásként. >> Belső erőforrásaink 2. Beavatás vagy Beavatkozás >> A szülés erőteljes tapasztalatáról így írnak Elisabeth Davis és Carol Leonard Életkör. A női lét tizenhárom archetípusa című könyvükben:

“A szülés lehetőséget ad számunkra, hogy világok közötti kapuban vagy bejáratban álljunk, és erőnk és kreativitásunk végső forrásáról soha ne feledkezzünk meg.” 

Női tapasztalatra és problémákra, ki kell dolgoznunk a sajátos női válaszainkat. Ám ehhez előbb vissza kell találnunk a világunk női tapasztalásához! A tapasztalatainkat a kultúránk, hagyományok, a családunk, neveltetésünk szemüvegén keresztül szemléljük (Bővebben: Női egészség és a kulturális átadás), amelyet időnként érdemes felülírni, ha meg akarunk oldani egy problémát.

Jó helyen jársz, ha

  • ha szeretnéd megérteni és erőforrásként használni női energiáidat, női ciklusod természetes periodikusságát, nem pedig pusztán elszenvedni
  • ha nőként szeretnél boldogulni az intuíciódat és az értelmedet együtt használva
  • ha alkotó életet élő nő vagy (vagy az szeretnél lenni!)
  • ha toporogsz és egyelőre élesztgeted az alkotó életed tüzét
  • ha női közösségre vágysz
  • várandósként mozgósítani, felébreszteni szeretnéd belső erőforrásaidat, ezzel is készülve a gyermeked születésre, világba engedésére
  • ha világosan szeretnéd nem csak a környezeted, de önmagad számára is kommunikálni az érzéseidet, vágyaidat, céljaidat
  • ha méhedet eltávolították, és szeretnéd méhed terének energetikáját táplálni
  • ha rendszertelen a menstruációd
  • ha női szerveid egészségét szeretnéd támogatni

Ahhoz, hogy harmóniában éljünk gyermekeinkkel, férjeinkkel, családunkkal, és a körülöttünk lévő világgal, önmagunkat kell megismernünk és egyensúlyban tartanunk. Ezért szól ez a blog a nőkről, anyákról, akik nem csak a házi tűzhely őrzői, hanem alkotó életet élő, vállalkozó, teremtő nők.

A te életedben, mit jelent nőnek lenni? Milyen szemléletváltást hozott, és hogyan mozgatta meg a belső erődet az anyaság?

Add a kezed, és segítek elindulni, a belső hangod meghallani!

Olvass tovább itt, vagy szerezz több információt a NŐI TÉMÁK – TUDÁSANYAGOKat összegző oldalamon.

Már MOST el tudod kezdeni meghallani a belső hangodat és felkutatni erőforrásaidat. Ezekhez segítséget kapsz tőlem egy önfejlesztő emailkurzus formájában. Ezt kérheted a bejegyzés alatti űrlapon!

Megfogom a kezed és segítek elindulni, továbbhaladni az úton.

Élj a Női Teremtőerőddel!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Kép (szerzői jogi védelem alatt áll) Komlósi Boglárka: Szülőszőnyeg (nemez)

Email*
Név*
Ajándék anyag és hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom**