Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Belső erőforrásaink 3. Női mintáink

pozitív női minták, védőháló

Te miből meríted az erődet és a hitedet? Ismered-e a pozitív női mintáidat? Azokat, amelyek energiával töltenek el, erőt adnak neked.

Múlt, jelen és jövő benned van. Meghatározza gondolataid és cselekedeteid.

Ha valamilyen életbeli elakadásunk van, aktuális problémával küzdünk, legyen az párkapcsolati probléma, vagy pénzhiány, a gyermekünkkel való kapcsolat, sokszor észrevesszük magunkon, hogy milyen negatív családi mintát működtetünk tovább. Sokszor pont azt, amit nem szeretnénk követni.

De vajon azt is észrevesszük-e, hogy milyen jó, és boldogságot hozó, erőforrásként szolgáló családi mintáink vannak?

Meglepően hangzik? Általában a problémamegoldásban vadásszuk az okokat, hogy mi lehet az oka például annak, hogy a férjemmel, mindig ugyanabba a játszmába és kommunikációs zsákutcákba futunk bele. Miért engedem el nehezen az óvodába a gyerekemet. Miért érzem, hogy ha elmegyek egy tanfolyamra, vagy ha későig dolgozom, akkor a gyerekem megsínyli ezt, holott ilyenkor boldogan és jól van a nagymamájával vagy az apukájával. Ehhez és ehhez hasonló kérdések tucatját listázhatnám. Most azonban egy másik, talán ugyanolyan fontos kérdést teszek fel neked és magamnak.

Honnan meríted a belső erődet az életedhez, a mindennapjaidhoz?

Ennek is megvannak a gyökerei a családodban. A jó hír, hogy a pozitív, előrevivő családi mintáink is éppen ugyanúgy működnek, mint a negatívak, visszahúzók. Sőt az a legérdekesebb, amikor egy olyan családtagod pozitív mintáit fedezed fel, akinek elsősorban a negatívumaira figyeltél eddig. Az előrehaladás, a céljaink megvalósítása érdekében rengeteget segít, ha erőforrásainkat megtaláljuk, és hálát adunk értük. Többek között ilyen belső erőforrást ad nekem a nagymamám, aki gyerekkorom és fiatal felnőtkorom meghatározó kapcsolata volt, és még most is az. Pozitív minta számomra az édesanyám alkotó kedve. Sokat varrt régebben, patchworközött, mostanában is gyönyörően köt, horgol. Számára ez a tevékenység volt mindig a kikapcsolódás, erőmerítés a kimerítő, stresszes munkahely mellett. Ez számomra pozitív mintaként szolgál, hogyan lehet az alkotó tevékenységben visszaszerezni az energiánkat.

Categories: Anya, Belső erőforrásaink, Női Teremtőerő

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Női Teremtőerőd 2020 Adventi Kalendáriuma 20. – Pozitív női mintáink | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .