Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Adventi Spiráljárás a Női Teremtőerődhöz 13. (film) Női Rítusok – Menarche, a kérdések ideje

Szeretettel Köszöntelek!

Belépés a Belső Körbe, a Ciklikus élet belső tapasztalatához!

Annyi szent, hogy nekünk mai nőknek, lányoknak, anyáknak, nagymamáknak ahhoz, hogy megjavítsuk saját életünket, női létünket, és a társadalmat női módra gyógyíthassuk, tisztában kell lennünk, jóban kell lennünk a női energiarendszerünkkel, ciklikus természetünkkel.

Jó, ha tisztában vagyunk női létünkből adódóan, a szervezetünk segít bennünket abban, hogy havi ciklusonként megtisztítsuk magunkat energetikailag, fiziológiailag is, és ezzel együtt lelkileg-szellemileg is. Ezt hívják a menstruációs ciklusnak.

Volt idő, amikor a közösségben a Holdidő, a nők Menstruációs ideje Szent Időnek számított, időn kívüli időnek, amikor arra a 3-4 napra elvonultak a ciklusukat élő, tehát már menstruáló nők, és együtt töltötték az időt a Vörös Sátorban, Holdkunyhóban, akár Barlangban, kultúrától függően. Erre az elvonulásra minden hónapban nyílt lehetőség. Ebben a térben, megpihenhettek, női meséiket elmesélhették egymásnak, lányaiknak, unokáiknak.

A közösség Menarche és a Menopausa közötti idejüket élő nőtagjai, visszavonultak a Holdkunyhóba, hogy elvonulva saját belső vízióiknak szentelhessék figyelmüket. A menstruáció ideje, a kérdések feltevésének ideje is volt az első menstruációtól kezdve. Minden hónapban visszavonultak a nők és a saját életfeladatukról, spirituális útjukról szóló víziókat hívtak és fogadtak. (Ha értesz jól angolul, ehhez kapcsolódva ajánlom a következő előadást, megtalálod a youtube-on: Brooke Medicine Eagle at the 2018 Glastonbury Goddess Conference. )

Csodálatos lesz, amikor majd először családi támogatottságban, majd társadalmilag és kulturálisan is elfogadott lesz a női ritmusunk szerint tervezni, hangolni a mindennapjainkat családunk közösségeink életét. Talán merész víziónak tűnik elsőre. De míg eljön ennek az ideje, addig, és ennek a folyamatnak az első lépése, hogy megteremtsük ezt magunk számára otthon, a holdnapjaink idejére több pihenést betervezését, és belső elmélyülést keresve, megpihenve. Ez nem azért fontos, mert “nem vagyunk jól” hanem, mert egy “olyan állapotra vagyunk jók”, amely picit hasonlít a transzállapotra. Ez az idő a belső utazást segíti, meditáció, mozgásmeditáció ideje, nem pedig 50 fős összejövetelek megszervezéséé (az inkább az ovuláció ideje – általában.

Ezt a mai társadalmi berendezkedéssel, és a hormonális fogamzásgátlók világában élve nagyon nehéz megtenni. Természetes ciklusainkat nem tudjuk megtapasztalni, ha hormonkezelés alatt (fogamzásgátló is az) állunk. Az már nem elég, hogy lehet beszélni a havi vérzésről a lányokkal, hogy felvilágosítják őket az iskolában, ki tudja igazán miről is. Nem elég megérteni a biológiai folyamatokat, és nem elég azt mondani, hogy ez fáj, igen nekem is fájt, és a anyámnak, meg nagyanyámnak is. Vagy éppen, ha szerencsésebb a női ág, akkor gond nélkül szinte észrevétlenül “átvészeltük” mindannyian, nem kell ezzel foglalkozni.

Észrevétlenül elmenni egy olyan dolog mellett, amely a női termékenységed, vagy terméketlenséged kulcsa, amely az alkotó női életed tüzének az egyik táplálója vagy kioltója, amely a női egyensúlyod, jó életszervezésed alapja, igazán oktalanság volna.

A Ciklusunk megtapasztalásának adományáról, ajándékairól, korábbi cikkeimben olvashatsz: Egy nő életében a ciklikusság, például a legelemibb tapasztalatok közé tartozhat, amely összhangban van a kinti világ, a természet éves körforgásával. Természet és a női ciklus összefüggéseiről: >> Téli depresszió csodái>> 

A témáról bővebben olvashatsz még:

Belső Nap – Méhed fénye (A női méh, a hisztéria és az őrület)

Méhed belső fénye, a Belső NAPfordulódon

Női ciklus, női, tapasztalat és női fájdalom

Női ciklus, női tapasztalat és az öröm 

Női egészség és a kulturális átadás

December 13 a mai nap ajándéka (film/elmélkedés/emlékezés):

Ma estére egy filmet is ajánlok számodra. Válassz kedvedre, egy jó kis fűszeres forralt borral vagy forró fűszeres gyümölcslével bekuckózva nézd meg valamelyiket! 

Vörös sátor című film

Én másodszorra a férjemmel néztem meg, és neki is nagyon tetszett a film. Kérlek légy nyitott, egy teljesen más kultúráról szól, mint a miénk, ne a történelmi “tényekre” figyelj, hanem “A TÖRTÉNETRE”, amiről mesél. A NŐI TUDÁSÁTADÁSRA és annak MEGSZAKADÁSÁRA. A film két részes!

A 2. részt innen nézheted meg:

http://filmraktar.info/filmek/the-red-tent-2-resz-indavideo​

Anita Diamant Vörös Sátor című regénye alapján készült a film. A kettőt én két önálló alkotásnak tekintem. Én először a filmet láttam, majd a könyvet kezdtem olvasni, ahol a NŐI TUDÁSÁTADÁSRÓL, hagyományokról részletesebben van szó mint a filmben. Mindkettő megállja a helyét 🙂

Magyarul 2017-ben jelent meg. Kattints ide>>

Női teljesség megéléséhez, a sajátos női tapasztalatokra, problémákra, ki kell dolgoznunk a sajátos női válaszainkat. Ám ehhez vissza kell találnunk a világunk női tapasztalásához! A tapasztalatainkat a kultúránk, hagyományok, a családunk, neveltetésünk szemüvegén keresztül szemléljük (Bővebben: Női egészség és a kulturális átadás), amelyet időnként érdemes felülírni, ha meg akarunk oldani egy problémát.

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első levelemet “Adventi Spiráljárás a Női teremtőerőhöz 1. ” címmel.

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka_ kukac_ gmail.com-ra!

Megfogom a kezed és segítek elindulni, továbbhaladni az úton.

Élj a Női Teremtőerőddel!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .