Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Adventi Spirál a Női Teremtőerődhöz 12. -Isteni Időzítés

Szeretettel Köszöntelek!

Van-e a dolgoknak ideje, rendje és ha igen, akkor mi lenne az? Létezik-e isteni időzítés vagy ez csak egy szóvirág a nemcselekvésre? Mikor érdemes magunkat időpontokhoz szorítani, és mikor nem? Nálam ez úgy merül fel mostanában abszolút hétköznapi konkrétumként, hogy érdemes-e minden nap megtöltenem az Adventi Kalendárium aktuális napi bugyrait a gyerekeimnek.

Még naponta teszem bele nekik, mert nem bírják ki, és megnézik az összeset, ők így állnak az idővel jelenleg. Napokig rá se hederítenek a kis batyukra, annyira el vannak még egy korábbi kis meglepetéssel. Legutóbb egy kis széndarabot kapott rajzoláshoz a nagyobbik lányom, és napok óta azzal van elfoglalva. Születnek a “füstből kilépő nők” és mindenféle rajzok. Aztán egyszer elfelejtkeztem újat tenni neki, miután ő nem követte a naptári napok, és a bugyrok közötti ritmust, és nem vette ki belőle a meglepetéseket. Arra jutottam, hogy figyelem őket, és amikor látom, hogy elérkezett bennük a következő lépéshez az idő az Adventi időszakban, akkor teszem bele nekik a kis apró meglepetést, üzenetet az aznapi bugyrocskába, így néha ki is maradnak napok. Néha azt láttam, hogy sok neki ez naponta. Eleinte emlékeztettem őket, hogy kukkantsanak be a kis batyuba, de aztán elhagytam ezt, és megvártam hogy nekik jusson eszükbe. Ez újdonság ebben az évben, mert eddigi években minden egyes reggel az Adventi Kalendáriumhoz vezetett az útjuk felkelés után.

Te hogy vagy az idővel? Mennyire követed a saját ritmusodat? Összhangba vagy-e a külvilág ritmusaival. Tudod-e azt mondani, hogy noha naptár szerint, vagy napszak szerint ez van, de én másként érzem magamat, és ezt tiszteletben tartom?

  • Sietteted az időt, vagy lassítanád?
  • Azt érzed, hogy mindig halasztódnak a dolgaid és már haladnál, vagy minden túl gyorsan omlik a nyakadba?
  • Szoktál-e érezni olyasmit, hogy pont jókor jön a figyelmed terébe valami. Egy lehetőség, vagy egy üzenet, írás, egy véletlen találkozás?
  • Mit érzel időben történnek az életedben a dolgok, vagy túl korán, túl későn?
  • Elfogadod-e hogy mindennek meg van az ideje? És ha igen mit jelent ez számodra?

Isteni időzítés vagy céltudatos tervezés?

A mai Adventi Spiráljárás alcíme az Isteni időzítés. Mi is ez valójában? Az értelmezés, ami hozzám legközelebb áll, és amit a tapasztalatom is alátámaszt, hogy ez az amikor “megérik a helyzet valamire” – ahogy ez a szép kifejezés mondja. No, de kiben és miben érik meg a helyzet? Egyrészt, amikor én nyitottá válok egy új lehetőség, üzenetre, dologra, tevékenységre, szerelemre, gyermek befogadására, akkor érett meg a helyzet. Amikor meg tudtam újulni, és tovább tudok lépni, fejlődni. Más megfogalmazásban, amikor olyan rezgésszinten vagyok, hogy be tudom vonzani azt a dolgot helyzetet, amit szeretnék. Ez nem jelent passzivitás, és sültgalambra várakozást. Hanem éppen a megváltozott energiájú tevékenységeimmel vonzom és nem eltaszítom magamtól azt, amire megérett az idő. Másrészt valóban van közösségi tényező is ebben, mind az egyéni változáshoz, mind a társadalmi szinten végbemenő változásokhoz alkalmasnak kell válni arra, hogy azt érezzük itt az idő.

Te mennyire érzed áramlásban magadat, mennyire vagy türelmes és tudsz-e gyorsan cselekedni, amikor a helyzet ezt kívánja?

A mai naphoz hoztam két nagyon másenergiájú zenét! Mozogj és hangolódj rá a ritmusra! Figyeld a zene ritmusát és azt, hogy tudsz-e hozzásimulni? Melyik ritmusát tudod ma éppen magadénak érezni?

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első levelemet “Adventi Spiráljárás a Női teremtőerőhöz 1. ” címmel.

Női Teremtőrőben Gazdag Életet kívánok neked!

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .