Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Anya születik. Elengedés és önfeladás leckéi (hanganyag)

“A szülés lehetőséget ad számunkra, hogy világok közötti kapuban vagy bejáratban álljunk, és erőnk és kreativitásunk végső forrásáról soha ne feledkezzünk meg.” (E. Davis – L. Carol)

Ez az írás az Bennünk Élő Archetípusok ajándék minikurzus része. Ezt most a véletlenül, vagy tudatosan idetévedő kereső nőknek elérhetővé teszek, hiszen ez az archetípus kitüntetett jelentőségű alkotó női életünk megtalálásában. Számomra a kislányom megfoganása, és megszületése volt az a belépési vagy visszatalálási pont legbensőbb önmagamhoz, amikor tudatosan kezdtem keresni a női megoldásokat, utakat. Amikor kezdtem megérezni a teremtő erőmet, és ennek nyomába eredtem. Nyomába eredtem, hogy megtaláljam magamban az alkotó tűz forrását, felélesszem, majd életben tartsam nap mint nap. Az Anya archetípusa, a szülés élményével együtt hozta vissza számomra azt az érzést, hogy tudom ki vagyok. Kamasz korom óta először érzem azt, hogy igen, ismét érzem és tudom a helyemet a világban. Elindultam ezen az úton  és haladok előre hol gyorsabb, hol lassabb léptekkel. Mindezt a várandósság és a szülés beavatása nyitotta meg számomra.

Gyere, tarts velem te is ezen az úton! Fogjuk egymás kezét!

Telihold, anyaság, archetípus

A telihold kereksége képviseli ezt a minőséget, amely megidézi az egyik ősi termékenységi szimbólumnak, a tojásnak a kerekségét.

Az Anya szakaszában találkozik a nő a második Vérmisztériummal, a szüléssel. Ez az élmény mindenképpen meghatározó egy nő életében, bárhogyan is zajlik le. A női identitásunk legmélyebb gyökeréig hatol. Az Anya archetípusának legfontosabb tanulsága, hogy úgy kerekedhetünk valami fölé, ha elengedjük, ha megengedjük, hogy történjen, aminek történnie kell.

Itt elsősorban a szülés élményére gondolok, amikor a testünkkel való összehangolódás, odafigyelés, jelenlét, és az irányítás elengedése nagyon fontos része a szülésnek. Ezért alapvető fontosságú, hogy egy bensőséges, érzelmileg és szakmailag is biztonságos közegben történhessen meg a szülés, mert az anyává váló nő ekkor képes teljesen befelé fordulni és átadnia magát a szülés/születés ritmusának.

Ezt az élményt, beavatást nem csak a szülés során élheti meg egy nő. Ha egy nő nem vállal gyermeket, vagy nem lehet neki, illetve az életkör más pontján áll, akkor is megmerítkezhet ebben a minőségben. Az Anya minőségét éljük meg akkor is, amikor szenvedélyesen elkötelezzük magukat olyan alkotó munka mellett, ami ismeretlen, feltérképezetlen utakra vezet bennünket. Amikor valami újat teremtünk, amikor a Nagy Teremtő Istennő a tenyerén hordoz bennünket.

Az Anya figyelme/fegyelme kifele irányul, családra, alkotó projektre. Az Anya gondoskodik gyermekeiről, vagy szellemi gyermekeiről, partneréről, családjáról. Ehhez kiapadhatatlan, megújuló belső erőforrásokra van szüksége. Ezért nagyon fontos, hogy a szülés misztériuma pozitív átmenet, beavatás legyen egy nő életében, amely visszatekintve erőforrásként szolgálhat számára az elkövetkezendő években.

Szerencsére sok útja van annak, hogy egy rossz vagy egyenesen traumatikus szülésélményt feldolgozzon, kiengedjen magából egy nő. Sokszor ez már az első szülés előtt jelen van Anyáink, Nagyanyáink, a körülöttünk élő nők negatív szülés élményéből táplálkozva. Érdemes szakavatott segítséggel szembenézni ezekkel az emlékekkel. Ennek egyik formája lehet a dúlai segítő beszélgetés, de érdemes igénybe venni (speciálisan ezzel foglalkozó) pszichológus, kineziológus segítségét is, női körhöz csatlakozni, vagy ún. születés tréningen részt venni (saját születésünk/szülésünk élményeit dolgozza fel) kinek-kinek vérmérséklete és igénye szerint. Az is sokat segít, ha magunknak leírjuk az eseményeket, vagy kibeszéljük egy barátnőnknek. A lényeg, hogy nem kell ezeket cipelnünk egy életen át.

A megtalált és tudatosított belső erőnk erősít bennünket a gyermekeink, és alkotó elképzeléseink felnevelésében. Ilyen erőforrásokat nem csak a szülés jelenthet. Erőforrásokról még olvashatsz más írásaimban, néhányat ezek közül összegyűjtöttem neked: https://www.noiteremtoero.hu/tag/belso-ero/

Idézz föl magadban egy olyan pillanatot, amikor elengedted a félelmeidet, az irányítás görcsét. Amikor fejest ugrottál Holle Anyó kútjába: „Lesz, ami lesz, de ugranom kell”.

Az Anya archetípusának bevezető hanganyaga (nem egyezik meg a fenti írott anyaggal):

Fogadd tőlem szeretettel az Anya archetípusának RÁHANGOLÓDÓ hanganyagát:

A többi archetípusról még itt: olvashatsz: https://www.noiteremtoero.hu/belso-eroforrasaink-1-noi-let-13-archetipusa/

Kérheted a női archetípusokról szóló ajándék minikurzust az alább űrlapon 2021. január 31-ig.

Áldott, Női Teremtőerőben Gazdag napot kívánok neked!

Email*
Név*

Categories: Anya, Archetípusok, Belső erőforrásaink, Női Teremtőerő, Szülés

Tags: , , ,

2 replies

Trackbacks

  1. Kötődés és önállőság a női archetípusok bölcsességén keresztül | Női Teremtőerő
  2. Női archetípusok haszna. | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .