Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

A KözÉpPont visszaszerzése 2. Fókusz (hanganyag)

Fókuszvesztés után, vegyük le a szemüvegünket, lehet hogy nem a sajátunkat használjuk! Ehhez segítségül, készítettem neked egy HANGANYAGOT, a bejegyzés végén megtalálod majd.

A karácsonyi ünnepek “időn kívülisége” után, amely a fókuszunkat az ünneplésre a Fény születésére, és a családi együttlétek örömére és bánatára irányítja, úgy érzem időszerű továbbevezni, és ismét a horizontra emelni a tekintetünket. Jelenti ez a külső és a belső horizontunkat is.

A karácsony és újév közötti lelassult idő után vissza kell zökkenni a januári, (időnként februári) évkezdésbe, az év és saját magunk természetes ritmusába.

Újratervezés

Ilyenkor érdemes újratervezni, de legalábbis ellenőrizni hova is tartok? Ott vagyok-e ahol lenni szeretnék? Ebben az évben mekkora utat tervezek, remélek megtenni? Ha középpontomban vagyok, és jól lavírozok az élet tengerén, akkor “összeszedett” vagyok, figyelek a mozdulataimra. Minden mozdulatom, és megnyilvánulásom tükrözi a mögöttük meghúzódó szándékot. Azt is tükrözi, ha van mögötte szándék, és azt is ha nincsen. El tudjuk képzelni a kettő közötti különbséget. A középpontunk, és életünkben való jelenlétünk visszaszerzésének egyik aspektusa a fókuszálás, a figyelem és a szándékom irányítása valamire. A lényeg általában ott van, hogy mi is az, amire irányul a figyelmünk anélkül, hogy tudatosodna ez bennünk.

Enélkül a szándékos irányba helyezés nélkül csapongunk és sodródunk az élet tengerén, nagyobb eséllyel szenvedünk kisebb-nagyobb hajótöréseket, mint ha tudjuk, hogyan maradjunk a hullámok tetején. Ez mindig jobban megy ha van a fejünkben egy cél, egy sziget, ahol kikötni tervezünk, remélünk egy időre.

A fókuszod, a figyelmed irányításának (erről még olvashatsz itt) csodálatos élményét és hatásait, fizikai, lelki, mentális és spirituális szinten egyszerre tudod a legjobban és legteljesebben megtapasztalni. Ehhez az elmélyült, fókuszált mozgás a legjobb. Lehetőségeid és vérmérsékleted szerint választhatsz a jóga gyakorlatai, a keleti harcművészetek, táncos mozgásformák között, de egy egyszerű erdei séta is rávezethet erre, ahol figyelsz a lépteidre, légzésedre, végtagjaid mozgására. A tested összerendezése nem megy a elméd, lelked és szíved összerendezése nélkül.

Fókusz, nem görcsös figyelem

A fókuszálás, semmiképpen sem jelent görcsös erőlködést. Az egy dologra irányított figyelem mellett az állandó éberségnek is jelen kell lennie, amely észleli az új lehetőségeket, vagy veszélyeket. A fókuszálás ily módon nem merevedik csőlátássá, hanem mindig frissíteni, újra tudjuk értékelni, hogy jó-e a fókuszunk, amit vagy megerősítünk, vagy megváltoztatunk.

A fókuszod és éberséged élesítéséhez szeretnék segítséget adni számodra egy évindító “helymeghatározó” és “erőforrásfelmérő” hanganyag segítségével, amely segít abban, hogy meglásd a helyeden vagy-e, ott tartasz-e ahol szeretnél?

“Hol vagyok most és hogy kerültem ide?” ún. helyzetértékelő hanganyag:

Tipp: Chrome böngészővel biztosan indul. Írj, ha mégsem működik.

Hol a fókuszod és hol vagy mindeközben te magad? Erről még a Jövőkép, célok és a GPS bejegyzésemben olvashatsz, elvégezheted a hozzá kapcsolódó kis gyakorlatot is.

Az “Erőforrásfelmérő” hanganyagot is szeretnéd meghallgatni, kérlek az alábbi űrlap kitöltésével add meg az email címedet, hogy küldhessem neked a hanganyagot!

Női Teremtőerőben Gazdag évet kívánok neked!

Email*
Név*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Megfogom a kezed és segítek elindulni, továbbhaladni az úton.

Élj a Női Teremtőerőddel!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Categories: Belső erőforrásaink, Célok, KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .