Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

BoldogAsszonyélet vagy Útvesztő? – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 8.

Boldogasszony

Szeretettel Köszöntelek!

Szeplőtelen azaz Tiszta energetikájú MÉH. Méhed az egyik kulcs a boldog, kiteljesedett élethez, hogy a Belső Iránytűd vezethessen, és ne mindenféle külső elvárások között vergődj az útvesztőben.

Ma, december 8-dikán Boldogasszony egyik fontos ünnepén írok neked ismét, kiemelten a női MÉH csodájáról és fontosságáról – nem csak az egyéni női életünkben, de közösség életében is. A magyar hagyományban ezt az Évköri pontot Földtiltó Boldogasszony ünnepének nevezik.

Boldogasszony ősi istennőkultusza, már régen összefonódott a katolikus egyház Mária ünnepeivel az Évkörön. Ez a december 8-dikai Szeplőtelen Fogantatás ünnepével esik egybe. Mindkét hagyományban találhatóak fontos szimbólumok, üzenetek a női MÉH kiemelt fontosságáról, a Belső Kertjeink megművelésének fontosságáról.

Belső Barlangba fordulás ideje

Földtiltó vagy Eketiltó Boldogasszony ünnepe a külső munkáktól való tartózkodás idejének kezdete volt, amely a belső lelki munkákhoz fordulás kezdete is volt egyben. Az emberi élet mélyen és szorosan kapcsolódott mindig is a kinti időjárás, a Természet, a Föld körforgásához, egészen a villamosáram feltalálásáig. Ezután a mesterséges világítás kezdte összezavarni a természetes ciklusainkat. A természet ciklusosan működő fényforrásai voltak előtte életünk pillérei, belső és külső iránymutatói, biológiai, fiziológiás folyamataink meghatározói is. Erről bővebben három évvel ezelőtti december 8-dikai adventi bejegyzésemben olvashatsz >> . Belső munkára, és tényleg fizikailag egy rejtekbe, a bentibe, a házba (barlangbéli elvonulásra) is most nyílt lehetőség, amikor már olyan kemény a kinti hideg föld, hótakaró borítja, hogy lehetetlenné válik a munka.

Szeplőtelen vagy Tiszta energiájú MÉH

A másik hagyomány, a keresztény hagyomány Mária Szeplőtelen fogantatását ünnepli. Hogyan is kapcsolódik ez ide vajon? Talán már te is hallottál arról a másik hagyományról, értelmezésről, ami úgy meséli el Mária történetét, mint aki egy nagytudású beavatott papnő volt. Valaki, aki ismerte ezeket a hagyományokat, amellyel a női méhet tisztán lehet tartani. Energetikailag folyamatosan tisztán tartani. Ezért volt ő alkalmas egy olyan isteni minőségnek a befogadására, kihordására és megszülésére, mint Jézus. Erről most ennyit szeretnék számodra fellebbenteni, de hamarosan bővebben is írok róla.

Így tekints kérlek a Méhedre, mint egy csodálatos belső barlangra, amelyet tisztán tudsz tartani, és energetikailag meg is kell időnként tisztítanod, ahhoz hogy jól élhess.

Ennek vannak fiziológiás, biológiai okai és vannak energetikai és spirituális okai. Méhed olyan mint egy konténer, amely magába fogad szív sokféle energiát. Erről bővebben itt olvashatsz tovább>>

MÉH és a Közösség

Mit adunk át lányainknak? Mit örökültünk anyáinktól? Milyen példát mutatunk az unokahugainknak? Mit mesélünk nekik, ha első menstruációnkról kérdeznek, ha azt kérdik milyen nőnek lenni? Milyen volt az első szerelmes együttlét? Hogy emlékszünk a szülésünkre? Mit látnak abból, hogy milyen a párkapcsolatunk, na és milyen egy közösségben nőnek lenni? Mit látnak abból milyen női szerepeket vállalunk, élünk, esetleg húzunk magunkra akaratlanul.

Ha egy jobb világot szeretnénk átadni lányainknak, meg kell tanítanunk méhükre tudatosan tekinteni. Ennek első lépése, hogy megünnepeljük az első menstruációjukat, természetessé válik, hogy megtartsuk a Menarche szertartás számukra. A női méh és a közösség kapcsolatáról bővebben is olvashatsz még az adventi spiráljárás során hamarosan. Amit én ajánlok fel a közösség számára biztosan 2024 márciusában a nap-éj egyenlőség napján az egy Menarche – szertartást, workshoppal támogatva tartok felnőtt nőknek. Hamarosan írok pontosabbat is erről. Itt közösen és egyénileg is, ha kéri valaki megünnepeljük, visszaállítjuk azt a női minőséget, erőt, amit elvesztettünk azzal, hogy ez a rituálé kikopott vagy éppen egy negatív megélést, negatív élmény hagyományozódott tovább. Fájdalmas női sorsként adódik tovább lányainknak és mi magunkba is ezt tápláljuk, ha valamilyen formában ezt nem állítjuk helyre. Ennek egyik nagyerejű módja a szertartás, illetve a folyamatos meditációs, és önismereti munka a női vonalunkkal.

A mai nap, különleges nap energetikailag is. Boldogasszony szimbóluma, női minőség ereje még erőteljesebb ma.

Ezért ma három hanganyaggal segítelek téged, amelyek részei a a Méh Köszöntő Belső iránytű online kurzusnak:

  1. Belépés a Barlangba
  2. Bevezető segítség a meditációhoz
  3. Méh Meditáció – védelem hívása

(Fontos: méhed terének energetikáját akkor is tisztíthatod, ha eltávolították a méhedet, sőt nagyon is fontos lenne ezt megtenned.) A Barlangba lépés hallgatása közben, te is beléphetsz női közösségünk terébe, megérezheted annak erejét.

Találj magadnak egy csendes helyet és 15 percet. Szánj időt, tested-lelked megújulására, és méhed terének tisztítására.

Belépés a Barlangba
Bevezető gondolatok a Méh védelméhez
Méh Meditáció, segítők meghívása

Egészségedre!

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com-ra!

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: Adventi Kalendárium, Anya, Archetípusok, Belső erőforrásaink, Ciklikusság, KözÉpPont visszaszerzése, meditáció, méh, Női Teremtőerő

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .