Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Gondoskodó figyelemmel és szeretettel vagy önmagad felé? – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 9.

Gondoskodó figyelem!

Kedves Útitársam! Jó, hogy velem vagy! December 9-re virradt ma. Ismét egy új nap! Ez is egy lehetőség, hogy most ÖRÖMMEL fejezd be a heti ritmusodat! Itt az ideje kinyitnod a mai virtuális Adventi Kalendáriumodat! Ismét egy mesét hoztam neked mára, amelyet a kislányom adventi mese kalendáriumába válogattam be ebben az évben.

December 9.  A mai nap gondolata és gyakorlata (mese ereje)

Olvasd el kérlek ezt a mesét, és hagyd hogy átjárja minden porcikádat. Mit jelent számodra ez a mese? Jelen van-e az életedben ez a gondoskodó figyelem önmagad vagy valaki más iránt? (+ feladat a mese végén) Ha van kedved írd meg nekem a válaszodat.

Az első templom

Volt egyszer két testvér. Az öregebbnek nem született gyereke, a feleségével élt, a fiatalabbik meg a feleségével és a négy gyermekével. Közösen vásároltak földet, nehéz munkával feltörték az ugart, hordták a köveket, elvetették, ápolgatták a búzát, együtt művelték a birtokot.

Amikor eljött az aratás ideje, együtt arattak, majd elfelezték a termést. Mindketten elégedetten mentek haza, amikor a teli zsákokat behordták a magtárakba. Azonban eljött az éjszaka, és egyikük sem tudott aludni.

A fiatalabb azt gondolta:

– A bátyám meg a felesége idősek már. Nehezükre esik a munka. Semmi segítségük nincsen. Nekem négy gyermekem van, ha felnőnek, majd segítenek. Viszek nekik egy zsák búzát a mienkből.

Az öregebb pedig így gondolkodott:

– Az öcsémnek négy gyermeke van. Több ennivalóra van szükségük, mint nekünk. Viszek nekik egy zsákkal a magaméból.

Tervüket valóra is váltották, mind a ketten elvitték a zsák gabonát a másik kamrájába. Reggel, amikor megszámolták a saját zsákjaikat, megdöbbenve látták, hogy egy sem hiányzik. Elcsodálkoztak ugyan, de egy szót sem szóltak.

Este ismét elindultak, hátukon a nehéz zsákkal, de másnap reggel megint ugyanannyi volt a gabona. Így ment ez napról napra.

A hetedik napon nem volt sötét az éjjel, a telihold fényesen világított. Így történt, hogy amint mentek egymás háza felé, vállukon a nehéz zsákkal, egyszer csak megpillantották a másikat.

Mindkettő letette a gabonát, és szívük csordultig telt szeretettel. Megölelték egymást, a hold fénye beragyogta a völgyet, és körülölelte a két embert.

Azon a helyen, ahol vállaikon a nehéz zsákot cipelve találkoztak, templomot építettek. Életükben nagy tiszteletben és megbecsülésben részesültek, testvéri szeretetükről pedig máig is beszélnek az emberek.

Forrás: Boldizsár Ildikó: Mesék testvérekről testvéreknek. Fordította: Strincz Szilvia.

+ feladat: Gondoskodj ma valakiről (pl. önmagadról) vagy/és valamiről olyan önzetlenül és odaadóan, ráhangoldóva a másik szükségletére mint a mesebeli testvérek.

Mai hangolódó zene a belső templomodhoz és a másikkal való kapcsolódáshoz:

És még egy Önmagadnak 🙂

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első kalendáriumi üzenetemet.

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com-ra!

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Categories: Adventi Kalendárium, KözÉpPont visszaszerzése

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .