Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

A KözÉpPont visszaszerzése 1. Ritmus

Visszatalálás a középpontba. Estél-e már le szörf deszkáról, vagy borultál-e már le snowboardról, gördeszkáról, bármiről, ami egyensúlyod vesztésének következménye volt? És visszamásztál rá? Milyen gyorsan szerezted vissza az egyensúlyodat?

Kérdés, hogy mikor bukkanunk fel újra. Velem a napokban történt egy ilyen borulás, amelyből régebben napokig is eltartott volna visszamászni a deszkára. Most azonban  nem több mint egy nap alatt sikerült felállnom, és újra felvenni a hullámok ritmusát. Ennek a tapasztalatát és örömét szeretném most veled megosztani.

A ritmus megérzését és tiszteletben tartását nagyon fontosnak tartom. A ritmus lehetőséget ad gyorsabb és lassabb periódusokra. Ha sokáig csak gyorsulunk, annak megfelelően kell majd lassulnunk. A madár sem csapkod állandóan a szárnyával, hogy feljebb és feljebb kerüljön, hanem kihasználja szárnyának teljes fesztávolságát, és ráfekszik egy légáramlatra, amely repíti őt, míg ő éberen pihen. Ezt a természetes váltakozást a feszített tempó és az ellazultabb állapotok között jó, ha figyelembe vesszük a mindennapjaink szervezésében, de legalábbis ennek tudatában megértőbbek lehetünk magunkkal, gyerekeinkkel, és környezetünkkel is, ha már hosszabb ideje csak magasan szárnyalunk, és gyors tempót diktálunk.

A mindennapjaink során a bennünket érő külső és belső ingerek egy idő után ellepnek, telítenek minket, felborítják a testi és lelki egyensúlyunkat. Nem egyszer talán össze is csapnak a fejünk fölött az érzelmi hullámok, mint a szörfös fölött a tenger hullámai.

Amikor nem vesszük figyelembe testünk, elménk, lelkünk és szellemünk ritmusát, akkor a testünk betegség (pl. láz) formájában kényszerít ki tőlünk néhány napos pihenőt. Az elmúlt napokban a lelki, mentális túlterhelés jelei mutatkoztak meg rajtam. Egy néhány napos intenzív önfejlesztő tanfolyamon vettem részt, amelyen csodálatos dolgokat tanultam arról, hogyan tudok a saját életem navigátora lenni, hogy ne borítson fel mindenféle áramlat. Még csak az első lépéseket tapasztalom meg és sajátítom el ezen az úton, de máris óriási hatását érzem a mindennapjaimban. Fizikai szinten ez úgy mutatkozik meg nálam, hogy dinamikusan és céltudatosan intézem el a mindennapi teendőimet, a napi bicajozós közlekedésem is energikusabb, éberebb. Gyorsabban (és jobban is!) reagálok átkelési lehetőségekre, és elfogadóbban élem meg amikor lassulnom kell. Nem érzem a lassabb periódusokat sem elvesztegetett időnek, hanem felkészülésnek érzem, egy újabb gyorsulásra. Az intenzív tanfolyam során valóban nagyon gyorsan és intenzíven haladtam előre. Ennek az intenzív megélésnek, tanulásnak azonban meg lett a böjtje a következő napokban, amikor hazaérkeztem. Új helyzet, felhalmozott teendők, belesimulni az itthoni áramlatokba. Ez egy napig ment, aztán felborult a deszka 🙂 Megrémültem picit, mert azt hittem, hogy akkor most már csak szárnyalni fogok, érezni a ritmust és azt a sok-sok mindent használni, amit megértettem és átéreztem a néhány napos “navigátori” tanfolyam alatt.

Eszembe jutott egy tanács, amit korábban kaptam: Hagyd magad, engedd el magad, és merülj el teljesen az érzésekben, ne küzdj! Fogadd el, hogy most ez van, ezt érzed és hamarabb felbukkansz a víz felszínére! Ez meglehetősen ijesztő állapot, mégis tudtam, hogy nem maradok én örökké szétesett és kétségbeesett állapotban. És valóban minél inkább elengedtem, és megengedtem ezt az állapotot, annál hamarabb a mélyére értem (a hullám mélyére), és elkezdődött az egyensúly visszaszerzése. Ez most egy napomba került, régebben ez 3-4 napomba is beletellett. Ez felemelő tapasztalat, és reményt keltő.

Nekem ennek a tapasztalatnak a megszerzésében segítségemre voltak a különböző Ma-Uri táncok alapjainak elsajátítása. Szívből remélem, hogy Te is megtalálod a számodra felszabadító mozgásformát, amely a testen keresztül nyitja meg az elméd, lelked és szellemed uralásához vezető utat!

Kívánom neked, hogy érezd meg és hangolódj össze az alkotó életed ritmusával!

Kép: Surfing A Wave by M – Pics

Categories: Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , ,

2 replies

Trackbacks

  1. A KözÉpPont visszaszerzése. 2. Fókusz | Női Teremtőerő
  2. Női teremtőerő: Férfi és női energiák | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .