Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Belső erőforrásaink: 4. A napi rutin szépségei

Vigyázz! Kész! Tűz! Rajt!

Vigyázz! 

Irányítsd a figyelmedet arra, hogy nemsokára rajtolsz. Ébresztő!

 Készítsd el a reggeli kávéd:

Kell hozzá minimum kávé, víz és egy jó kis kotyogós! Ha jó a kávéd és igazán gyorsan fel akarsz ébredni, akkor más nem is kell, mint egy csésze eszpresszó. Ha a gyengédebb ráhangolódásra vágysz, akkor a tejet és a cukrot is készítsd oda:) Kezdj el fókuszálni a napra és a napi céljaidra!

Kész!

Miközben a kávédat kortyolod. Kérdezd meg magadtól:

Mikor érezném sikeresnek a mai napomat? Pontosan miből érezném, hogy értelmesen és kiegyensúlyozottan telt a napom? Konkrétan. Egy dolgot válassz ki, amit ha megteszel, vagy megtörténik veled, akkor már nem telt el hiába a napod.

Legyen konkrét és megfogható a válaszod. Az olyan kívánságok, mint legyek türelmes általában egész nap, ne jöjjek ki a sodromból, intézzek el mindent a napi teendőim közül, nagyon megfoghatatlan dolgok, és eleve kudarcra vannak ítélve, ha egyetlen egyszer is a nap folyamán kibillenünk. Hiába volt 10 olyan helyzet, amit higgadtan és nyugodtan kezeltünk, az az egy, amin kiborult a bili, mindent visz, marad a rossz érzés utána. A “minden”, az “általában” és a “soha” és a “mindig” kifejezéseket töröljük a szótárunkból. Konkrét dolgokat fogalmazzunk meg és azokat várjuk el magunktól. Pontosan úgy, ahogyan ezt a gyermekünkkel tesszük, vagy kellene, hogy tegyük. Ha azt mondom a kislányomnak, hogy vasárnap elviszem az állatkertbe, ha egész szombaton szépen viselkedik, nem hisztizik, egész nap frászban lenne, és elég csak egyetlen botlás (egy cipőhúzós időhúzás) már úszott is a program. Ugye milyen kegyetlen? Feltéve, ha következetesek akarunk maradni. Ha már feltételeket szabunk, akkor konkrét jól behatárolható dolgokat kérjünk, mind magunktól, mind pedig a környezetünktől. A “szép viselkedés” nem konkrét, és egy nap hosszú idő egy gyereknek is.

Konkrétum lehet például egy bejegyzés megírása a blogomba, vagy fél óra testmozgás, a gyerekek nyári ruhatárának őszire cserélése, ha a férjemmel este kettesben lennénk, miután a gyerekek lefeküdtek (ehhez nem szabad magamat napközben kinyuvasztani), vagy egy óra játék a kislányommal ovi után, amikor csak rá figyelek. Lehet ez 20 perc séta az őszi napsütésben, amikor csak hagyom áramlani a gondolataimat, amikor magam vagyok.

Írd le a válaszaidat! És válassz minden nap egyet!

Tűz!

Gondold végig és írd le a napi konkrét teendőidet, listázz!

Fontos, hogy cselekvést jelentő igékkel kezdj minden sort:

pl.

MEGÍRNI a mesekönyvemhez az első mesét

BEVÁSÁROLNI 3 napra előre

VÁLASZOLNI az emailekre

FELTÖLTŐDNI: jóga, séta, futás

MEGTERVEZNI a heti menüt

Priorizálj, melyek a legfontosabbak, és melyeket lehet leggyorsabban elintézni.

A figyelmed mindig a valódi célodon legyen.

És hogyan priorizálj? Tartsd a szemed a rövid és a hosszú távú céljaidon. Tedd fel mindig a kérdést. Szolgálja ez a valódi céljaimat, amit éppen csinálok? Ezeket a célokat ne a reggeli kávés-kábulatban próbáld megfogalmazni. Szentelj neki időt. Egy következő bejegyzésben olvashatsz arról, hogyan tisztázd magadban és fogalmazd meg konkrétan a rövid és hosszútávú céljaidat.

Most pedig…

…Rajt!

Ébreszd fel a családot!

Categories: Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. A KözÉpPont visszaszerzése. 2. Fókusz | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .