Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Ős-Bizalom, Ön-Bizalom a Másikba és a Gonviselésbe vetett bizalom. Bízol-e a testedben? -Női Teremtőerőm Adventi Kalendáriuma 16.

Anya hol vagy? – Komlósi Boglárka

Ahogy a szobrász kiszabadítja a kőből a szobrot, úgy szabadíthatjuk ki magunkat mozdulatainkkal a saját leblokkolt, kővé dermedt állapotunkból.

Ahogy a kisgyermek is biztonságos és elfogadó térben tud legEGÉSZségesebben, legszabadabban fejlődni, ugyanúgy a biztonságos és elfogadó térben tudunk felnőtt nőként fejlődni/átváltozni, EGÉSZnek lenni. Az ős-bizalom kialakulásának ideje még a verbalitás előtti időszak, a legkorábbi élményeink közé tartozik.

Ez az alap, amire később épülnek rakódnak rá a tapasztalataink, megéléseink. E korai nyelviség előtti időszakkal való kapcsolódás a mozdulatainkra, testérzeteinkre figyelés által könnyebben lehetővé válik, mint emlékeinkben való intellektuális kutatás útján. A testünk rengeteg titkot rejt magában, amelyet a mozdulat erejével fel tudunk nyitni.

Egy egyszerű gyakorlatot érdemes kipróbálnod otthon.

Bízz a testedben, jelezni fog neked!

  • Kezdj el figyelni a lélegzetvételeidre, a ritmusára, a mélységére, aztán
  • kezdj el egészen picire összehúzódni leguggolva, mint egy pici mag.
  • Maradj így, és figyelj továbbra is a lélegzetvételeidre. Aztán állj fel lassan és tárd az ég felé a karjaidat, a mellkasod nyíljon szélesre, mint egy szárnyaló madár és ne felejts el lélegezni :).
  • Érzed a különbséget a testérzeteid között? Amikor be- és kiáramlik a levegő? Mennyire másként érzed azt, amikor a levegő feltölti a tüdődet, a különböző testhelyzetekben? Mit tapasztaltál? Érdemes leírni, milyen testérzeteid támadtak, érzéseid, és csak a legvégén kapcsold össze ezeket intellektuális dolgokkal.

Ha zenével együtt végeznéd a fenti gyakorlatot, ezt ajánlom:

és erre:

Bízol a testedben?

Tapasztald meg, hogy figyelmet fordítasz a mozdulataidra, egészen lassan. Erről nincs mit írnom, hiszen ez a te tapasztalatod lesz, az enyém meg az enyém 🙂 Hogy a szavakon túl milyen titkok rejlenek? Erre segít ráhangolódni egy meditációs hanganyag, amelyet egy másik cikkemben osztottam meg.

Itt megtalálod: https://www.noiteremtoero.hu/hogyan-ne-tartsam-meg-onmagam-es-valaki-valami-mast/

Hallgasd és tapasztald meg! Megmozdult benned, valami?

Ha még olvasnál, inspirálódnál: https://www.noiteremtoero.hu/adventi-spiraljaras-a-noi-teremtoerodhoz-8-a-noi-meh-a-boldogasszonyelet-vagy-az-utveszto/

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com-ra!

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Legyen Női Teremtőerőben gazdag életed!

Boglárka

Categories: Anya, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, NŐI TEREMTŐERŐ TÁNC

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .