Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Visszatérés a Belső templomodba! – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 15.

A női varázserő egyik alapillére, hogy ismerjük és kézbentartsuk természetes ciklusaink adta erőt.

Lassan az adventi spirál újabb szintjére lépünk be, folytatva utunkat a spirál közepén pislákoló fénye felé, amely közelebb visz minket saját fénymagunk felé. Több szinten járjuk a spirál dimenzióit egyszerre, ahogyan az Évkört is járjuk, a saját menstruációs ciklusainkat is megéljük, amelyben nem csak menstruációs vérünk kiengedédéről szól, hanem Alkotó Tüzünk ciklusa is egyben.

Ciklusaink természetes ritmusára a Fény, a külső fényforrások mint a NAP és a HOLD, egyértelmű hatással vannak. A NAP nem csak az éjszakák és a nappalok ritmusát adja, hanem a NAP fényének intenzitásának változása adja az évszakok váltakozását, ritmusát. Amikor télen kevesebb a NAP, akkor másnak van itt az ideje, mint amikor áradó NAPFÉNYBEN fürdünk. A megpihenés, a növekedésre előkészítés ideje, a sötétben történik, úgy a természetben mint az emberi szervezetben (sokszor elfelejtjük, hogy ez is a természet része). A melatonin nevű növekedési hormon termelődése éjszaka történik sötétben. Szükséges hozzá a sötétség, nem csak az alvás.

Másik fontos fényforrásunk a HOLD, amely (körülbelül) 29 és fél napos ciklusával ritmusa a menstruációs ciklusunknak is, legalábbis ez volt a ritmusa a törzsi környezetben élő közös Holdkunyhóban együtt menstruáló nők természetes ritmusának. Minél közelebb élsz a Természethez, minél inkább együtt élsz vele, annál valószínűbb, hogy a ciklusod is követi a Hold fázisait. a tudatosan elkezded figyelni a menstruációdat és a hold járását, ez össze tud rendeződni. Úgy tartják, hogy a régiségben, és a természeti népeknél /indián kultúrákban is így volt régen/ a Telihold energiáival együtt ovuláltak a nők, ez a termékenység, a kirobbanó energiák ideje, a sötéthold idején pedig menstruáltak, visszavonultak a Holdkunyhóba, hogy elvonulva saját belső vízióiknak szentelhessék figyelmüket. A menstruáció ideje, kérdések feltevésének ideje is volt az első menstruációtól kezdve. Minden hónapban visszavonultak a nők és a saját életfeladatukról, spirituális útjukról szóló víziókat hívtak és fogadtak. (Ha értesz jól angolul, ehhez kapcsolódva ajánlom a következő előadást, megtalálod a youtube-on: Brooke Medicine Eagle at the 2018 Glastonbury Goddess Conference. )

Csodálatos lesz, amikor majd először családi támogatottságban, majd társadalmilag és kulturálisan is elfogadott lesz a női ritmusunk szerint tervezni, hangolni a mindennapjainkat családunk közösségeink életét. Talán merész víziónak tűnik elsőre. De míg eljön ennek az ideje, addig, és ennek a folyamatnak az első lépése, hogy megteremtsük ezt magunk számára otthon, a holdnapjaink idejére több pihenést betervezve és belső elmélyülést keresve, megpihenve. Ez nem azért fontos, mert “nem vagyunk jól” hanem, mert egy “olyan állapotra vagyunk jók”, amely picit hasonlít a transzállapotra. Ez az idő a belső utazást segíti, meditáció, mozgásmeditáció ideje, nem pedig 50 fős összejövetelek megszervezéséé (az inkább az ovuláció ideje – általában.

December 15. A mai nap gondolata és gyakorlata:

Hallgasd meg a ROOTS (Gyökerek) – THE Return to the inner temple (Visszatérés a belső templomba) c. fantasztikus gitár muzsikát (Estas Tonnes). A videóban Zola Dubnikova spirituális táncost láthatod, aki nők számára tart worksopokat, hogy segítse őket visszaemlékezni a testük és lelkül szakralitására. Ezzel a zenével emlékezz mozdulj együtt te is, keresgéld a tested lelked ritmusát! Keresd meg, hogyan is vagy a természetes ciklusokkal, ciklusaiddal.

„It is our responsibility to dance to embody the essence of our true divinity.”- “A mi felelősségünk táncolni, hogy testet ölthessen igazi isteni mivoltunk lényege”- a videóban elhangzó első sor saját fordításomban.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Categories: Adventi Kalendárium, KözÉpPont visszaszerzése

Tags:

1 reply

Trackbacks

  1. A saját vágyaidat és álmaidat kezded idén megvalósítani vagy valaki másét? | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .