Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Mocorog a mag a földben, bennem pedig az éves terveim.

Jégcsap törő február!

Míg próbáljuk felveni az új év ritmusába, a természet, a külvilág is még behúzódásra szólít fel minket januárban. Néhány napja megéreztek az első februári napsugarakat, amelyek kicsit kezdenek ráhangoni minket az újrakezdésre, az őj ciklusra. Az eddig a fagyos földben dermedségben pihenő kis magok mocorgásba kezdenek, a bennünk szunnyadó tervek  és álmok is növekedésnek indulhatnak.

Noha naptár szerint január elején kezdődik az új év, az új ciklus, a természet azonban még pihen körülöttünk. A január még nem a nagy tervek beindításának ideje. A tervezésnek annál inkább. Februárban már kezdjuk érezni a tavaszi zsibongás első hangjait, mégha halkan is. A farsanggal elbúcsúztatjuk a telet és várjuk az új ciklus megszületését, újraéledését.

Most támogat minket a természet az új terveink leírásában, kidolgozásában, ha eddig még nem tettük meg Ha megtettük, érdemes ismét rájuk pillantani, átolvasgatni vagy esetleg átértékelni.

Mind testi, mind lelki szinten kezdhetjük elengedni a télen szükségszerűen felhalmozott, ránkrakódott attitűdöket, szokásainkat. Még nincs itt a tavasz, de már az előszele igen :). Készülhetünk a tavaszi nagytakarításra a környezetünkben, a testünkben és a lelkünkben is.

A takarítás mindíg újrarendezéssel és elengedéssel jár, így van ez a testünk tavaszi méregtelenítése esetén is, amely a böjt esetén hagyományosan a lelki tartalmak elengedését is jeleti.

Az elengedés fázisa után, illetve azzal párhuzamosan történik fokról-fokra az újratervezés fázisa.

Az elengedéshez hozzátartozik az értékelés, a válogatás. Ez kell nekem még, ez pedig már nem kell.

Ezt megtartom, ezt megjavítom, ezt odaajándékozom, ezt meg kidobom. Így vagyunk ezzel az érzelmeink, gondolataink, a lelki életünkben is. Jó, ha így teszünk, különben nem marad hely az újnak.

Érdemes végiggondolni, hogy kinek és miért vagyunk hálásak az elmúlt évben, időszakunkban, életünkben. Az egészen apró dolgoktól az egészen nagy dolgokig érdemes végiglistázni. Készíts számvetést arról, hol tartasz most az életedben.

Ehhez készítettem segítségül korábban egy hanganyagot, amelyet a A KözÉpPont visszaszerzése 2. Fókusz c. bejegyzésemben találsz meg és hallgathatsz meg.

A következő fázishoz, az újrarendezést segítő hanganyagot, amely a céljaid megvalósításához szükséges erőforrásaid felméréséhez ad segítséget, kérd tőlem az alábbi űrlapon vagy emailben a komlosiboglarka(kukac) gmail.com.

Ha további segítséget szeretnél kérni céljaid megtervezéséhez, személyes coachinghoz, kérlek itt olvass tovább és lépj velem kapcsolatba.

Női Teremtőerőben Gazdag évet és életet kívánok neked!

Categories: Belső erőforrásaink, Célok, KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .