Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Oltár készítése, a Szent Tér megteremtése a Téli Napfordulóra – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 20.

Szeretettel Köszöntelek!

Az oltár egy olyan hely az otthonodban, vagy akár utazó oltárként lapulva a táskádban, amely segítségével a hétköznapiból, a profánból átléphetsz egy másik időminősége. Összegyűjti a fókuszodat, amikor a teljes jelenléteddel, megszentelt teret és megszentelt időt, pillanatokat tudsz magadban és magad körül létrehozni. Ebben a térben történnek a csodák, a teremtések. Az öngyógyító folyamatok táplálása ez.

Ennek egy lehetséges megközelítését szeretném megmutatni neked. A hangolódást, az oltár elkészítése, majd az oltár megáldása követi. Ez a mostani Időminőség a Téli Napforduló közeledtével, nagyon támogatja hogy ha eddig sosem készítettél, most elkészítsd életed első oltárát. Ha pedig magad is szoktál oltárt készíteni, akkor most picit újragondolt, friss szemmel és lélekkel éld meg ezt a készítési folyamatot.

Miért készíts oltárt?

Ez egy olyan megszentelt hely lesz számodra, amely könnyebbé teszi az emlékezést tiszta, ősi női erődre és férfi erődre. Segít kapcsolódni azzal a részeddel, ami tudja hogy ő is a Természet része. Segít figyelni, kapcsolódni, a spirituális lényegedhez, Istenhez/a Teremtőhöz.

Kapcsolódás az egészhez

Az oltár olyan mint egy szinekdoché “rész jelenti az egészet”Mindaz az apró rész, amelyet az oltárra helyezel: rész az egészből. Nem csak hasonló, nem csak szimbolizálja, hanem az, ami. Az oltárra helyezett víz, így pontosan ugyanaz az víz, mint a hatalmas óceán vize, az esőcsepp, ami a hegyi patakba hullik, víz a testünkből, víz az anyaméhben, víz a föld alatt és föld felett, a felhőben rejlő esőcsepp, az bánat és az öröm könnyei.

Az oltár mint szimbólum, mint esszencia

Ide helyezhetsz dolgokat, amelyek kreatív projektjeidet, alkotásaidat is szimbolizálják. Ide helyezhetsz el olyan kis szimbólumokat, amelyek arra utalnak, amit teremteni szeretnél. Gondolkodj el rajta, hogy mit jelent számodra a méh, a női tudás, a kreatív energiák ápolása és kiteljesedése. Mit jelent az alkotás és az alkotó élet? Ezzel a fókusszal alkosd meg az oltáradat.

Négy elem és a Természettel való kapcsolatod

Egy kis segédlet a teljesség igénye nélkül. Sokféle szimbolikája van a víznek, tűznek, levegőnek, földnek. Itt néhányat kiemeltem segítségül. Minden esetben találd meg, hogy neked személyesen most jelenlegi életednek ebben a pillanatában mi a fontos ezekből az elemekből és ezekre fókuszálva válaszd ki a képviselőiket.

VÍZ: Például tégy egy kis edénybe sós vizet, amely az óceánnal és a magzatvízzel való kapcsolatot szimbolizálja, egy másik edénybe pedig friss vizet, ami a földön és földben futó vizeket jeleníti meg.

TŰZ: A tűz sokféle szimbolikájából válaszd ki a neked tetszőt. Például az életerőt, a nap fényét, a szent fényt, a lélek fényét, amely megvilágítja az utadat, stb…egy vagy több gyertyát is választhatsz.

LEVEGŐ: A levegő elem ott van a lélegzetvételünkben, a beszédünkben, fúvós hangszerekben, a szélben, szélcsengőben. A kis fuvallatban és a viharos hurrikánban. Az egészséges légzésünkben, a köhögésünkben és zihálásunkban. A levegő áramlása jelzője egészségi állapotunknak, lelkiállapotunknak. Keresd meg mivel tudod ezt megjeleníteni az oltárodon!

FÖLD: Keresd meg, mivel tudod megjeleníteni az AnyaFöldet. Tehetsz oda például köveket, amelyek jelentenek számodra valamit.

TERMÉSZETtel való kapcsolatod: Természettel való kapcsolatod jelképeként keress olyan virágot, növényt, amelynek jelentése van számodra. Gyűjthetsz az oltárra gyógynövényeket is nagyrabecsülésed jeléül, a Természet gyógyító erejére emlékezve. Lehetnek ezek a méhre jó hatással levő gyógynövények (pl. cickafarkfű, palástfű, pásztortáska, levendula, rozmaring, csipkebogyó), de bármi más, amit éppen találsz.

Amikor letépsz egy virágot, felemelsz egy követ, valamit elhozol a Természetből, előtte mondd el neki, hogy hova viszed és tudatosítsd magadban ő most, az a piciny rész minek a hírvivője!

Ha elkészítetted az oltárt, már csak az van hátra, hogy MEGÁLDJAD!

Ha tánccal is megáldanád ezt jó szívvel ajánlom!

Legyen áldott a munkád és minden lépésed!

Ha van kedved oszd meg velem milyen lett az oltárad, fényképben vagy szavakban az info(kukac) noiteremtoero.hu címen.

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .