Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Milyen viszonyban vagy a testeddel? Érted, amit mond? – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 11.

Olykor, azért nem kapjuk meg a várva várt válaszokat az élettől, mert nem a jó kérdést tesszük fel. Csak visszhangozzuk  őket újra és újra. Felteszek most számodra egy kérdést kicsit másképpen, mint ahogy talán szokták. Nem azt kérdezem tőled, hogy milyen viszonyban vagy önmagaddal, hanem hogy ….

December 11. Mai nap üzenete/kérdése és gyakorlata:

Milyen viszonyban vagy a testeddel? Önmagad szerves részének tekinted vagy “csak külső” dolognak? Egyáltalán van-e vele kapcsolatod, azon kívül, hogy napi mosdási rituálédat elvégzed? Tudatában vagy-e akkor a testednek, ha nem fáj semmid? Tudod-e milyen a testtartásod, amikor örülsz, amikor szárnyalsz a boldogságtól, és milyen amikor “összeszorul a gyomrod”, amikor bűntudatod van, amikor fáradt vagy?

Hogyan tekintesz rá? Mint a lelked templomára, amely maga is árulkodik a lelkedről, elmédről? Megéled-e tudatosan ezt a kapcsolódást? Esetleg pont azt érzed, hogy nincs kapcsolatod a testeddel? Idegen számodra? Talán nem vagytok jó viszonyban, másik bőrbe bújnál, ha lehetne? Sokszor mondják, hogy nem a külső számít, hanem a belső. Ez a kijelentés azonban, nem csak a belső értékeket állítja a külsővel szemben értékesebbnek, hanem elvágja a kapcsolatot a belső és a külső között. A testünket tőlünk függetlenné, külsővé teszi, amelyet mi csak akkor “érzékelünk”, ha tükörbe nézünk. Azt tudjuk a testünkről, amit hallunk, látunk róla, amit visszatükröz számunkra a külvilág. Így vesztjük el vele az igazi kapcsolatot.

Ez azért rémisztő dolog, mert a testünk mint érzékszerv, amely nemcsak a külvilágot, de a belső világunkat is érzékeli. A kinti és a belső melegséget is érezzük testi szinten érzeteinken keresztül.

Kérlek most NE csak GONDOLKODJ, hanem ÉREZZ, FIGYELJ a TESTÉRZETEIDRE! Ehhez megosztok veled itt egy zenét, amire azt ajánlom neked, hogy kezdj el mozogni, akármilyen icipicit is. Vagy csak kezdj el a testérzetedre figyelni. Próbáld ki milyen TÜKÖR ELŐTT mozogni állni, és úgy figyelni a testérzeteidre, aztán próbáld meg ugyanezt CSUKOTT SZEMMEL, vagy/és TÜKÖR nélkül!

+ 1 Fogalmazz meg a tested felé egy kérdést és érezd/halld meg rá a válaszát!

Ezután írd le a tapasztalataidat az ADVENTI NAPLÓDBA, ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com-ra!

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az korábbi Belső Erőt ébresztő Adventi bejegyzéseimet.

Áldott Adventet kívánok neked!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, méh, NŐI TEREMTŐERŐ TÁNC

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. A saját álmaidat kezded idén megvalósítani vagy valaki másét? | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .