Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Minek Szentelsz figyelmet?

intuitív írás

Az egyik legnagyobb kihívás a mai életkörülményeinkben, hogy olyan dolognak adjam a figyelmemet ami értékes, ami előre visz engem és a szeretteimet. Az állandóan visszatérő kérdésem önmagamhoz, és ma hozzád is, hogy mire irányul a figyelmem? Ugye érzed, hogy a kérdés nem az volt, hogy mire irányítom, hanem hogy mire irányul, mintha csak elszenvedném, megtörténne velem a dolog, és nem lennék aktív cselekvője a figyelmem irányításának.

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy TUDATOSAN IRÁNYÍTOM a FIGYELMEMET és ezt sokáig fent is tudom tartani. Ez gyakorlat kérdése is. A körülöttünk lévő világban akár online tér, akár a családi környezetünk az mindig valaki vagy valami igényli a figyelmünket, és meg akarja kapni. Legyen az a gyerekünk, férjünk, vagy az online térben bármi, ami érdekesnek tűnik. Kérdés, hogy te akarod-e adni a figyelmedet annyit és úgy.

Miért fontos kérdés ez? Egyik legfontosabb erőforrásod a figyelmed. Ha figyelsz valamire energiát adsz annak a gondolatnak, érzésnek, annak az embernek, akire figyelsz. Úgy is mondjuk, hogy IDŐT SZENTELSZ RÁ. Amire időt szentelsz, amire figyelsz és így energiát adsz, teszel bele az a dolog vagy kapcsolat növekedni fog. Ha bosszankodással, félelemmel figyelsz a gyerekedre, férjedre, munkádra, a főzésre, vagy bármire a világba, például önmagadra, akkor ez a bosszús érzés fog erősödni, növekedni.

Meg tudod-e tartani a figyelmedet? Ez is egy nagyon fontos kérdés, hogy rajta tudod-e tartani a szemed, a figyelmed egy tevékenységen. Tudsz-e félórát társasjátékozni a gyerkeddel, úgy hogy nem keversz ételt, nem veszel fel telefont, nem teszel be egy mosást? Érzi-e a másik, hogy tényleg figyelsz rá?

Tudsz-e figyelemmel hallgatni? Tudsz-e valakit értő figyelemmel meghallgatni? Az egyik legnagyobb kincsünk, amit adhatunk a másiknak, hogy itéletektől mentesen figyeljünk arra amit mond. Ez sokszor nem ki kihívást jelent, de megéri gyakorolni, mert egészen más minőségű együttlétet, kapcsolatot eredményez.

Ezt szeretnéd? Nagyon jó módszer tud lenni, hogy önmagadat hangolod valamivel, ami feltölt. Nekem ez például a szabad tánc, a zenehallgatás és közben a zenére mozdulok, bárhogyan ahogyan a testem kívánja, és figyelem közben a testérzeteimet, és rögtön korrigálom a rosszérzéseimet. Ezzel fókuszt adtam a saját feltöltődésemnek.

Most az adventi időszakban kialakítottam egy szokást magamnak, amely csodákat művel a kiskamasz lányommal való kapcsolatommal. Reggel korábban kelek fel, hogy legyen időm magamban csendben lenni, a belső fókuszt létrehozni. Zenére mozgásmeditációban vagy csak csendben ülve, elképzelem, hogy szeretetteljesen nézünk egymásra a lányommal. Egy olyan képet hívok be róla, ami nyugod, szeretetteljes, és bennem nagyon boldog érzéseket kelt. Ezzel a módszerrel, már az első naptól megszüntek a reggeli veszekedések, összecsattanások, ami azóta is tart. Hálás köszönet Ica barátnőmnek, aki erre a gyakorlatra irányította a figyelmemet :).

A mai nap gondolata és gyakorlata: SZENTELD ODA a figyelmed valami/valaki számodra kedvesnek fontosnak. Tartsd rajta a figyelmedet és igyekezz, hogy semmi más ne vegye el a figyelmedet tőle. Figyeld meg hogyan sikerült ez! Ne légy túlságosan szigorú magaddal, de vond le a megfelelő következtetést!

A ráhangolódó zene hozzá szakrális minőséget erősítő muzsikát rejt!

Csak merülj el a jóérzéseidben. Kérdezd meg a testedet is, hogy ő mit szeretne, mire vetítsd a figyelmed, a fényed a következő éves ciklusodban!

Áldott békés FIGYELMET és JELENTLÉTET kívánok a következő időszakban számodra!

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első levelemet “Adventi Kalendárium 1. ” címmel.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése

1 reply

Trackbacks

  1. A saját álmaidat kezded idén megvalósítani vagy valaki másét? | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .