Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Hol van az életörömöd, hol vannak az álmaid? – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 3.

Milyen Örömhíred van önmagadról önmagadnak? Készülünk a szeretet ünnepére, de mi ennek a valóság alapja benned? Milyen lehetőséged van évről évre, az adventi időminőségben, hogy ezen a témán dolgozz magadban, hogy fejlődj benne?

Ahhoz, hogy a Szív útját járhasd vissza kell találnod arra a pontra, amikor még érezted, és élted ezt a minőséget. Ebben szeretnélek támogatni a mai napi feladatokkal. Kislánykori álmaid nyomába eredhetsz ma, amelyek sokat segíthet megérteni hogyan tudsz újra kapcsolódni a szeretettel teli, inspirált, lelkes állapothoz.

Szeretettel köszöntelek!

Advent első vasárnapjára virradt ma, december 3-ra. Az adventi beavató időszak szól a Szívünk megnyitásáról, díszbe öltöztetéséről, felhangolására azért, hogy majd új szeretetteljesebb szinten tudjunk megújlni az új ciklus kezdetén.

Ahogy tegnap is írtam már, a csillagos égen most minden ezt segíti, hiszen a tegnapi és mai napon a Nap együtt áll az Antares csillaggal (Skorpió csillagkép szíve), ami a feltétel nélküli szeretet minőségét világítja meg nekünk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ebben az időben “könnyebb” ezekbe a témákba belemenni és átminősíteni. Ha ellenállunk neki, akkor megélhetjük nehézségként is, hiszen ellenállunk valaminek, aminek itt van az ideje évkörileg is itt lent és ott fent is.

Fontos, hogy ez nem arról szól, hogy kit hogyan kell szeretnünk, mit kell lenyelnünk a szeretet, az elfogadás jegyében. A szeretet jegyében időnként határokat kell húznunk. Szeretetteljesen, de határozottan. A legnagyobb tévedés az, hogy a feltétel nélküli szeretet azt jeleni, hogy én mindent eltűrök a másik embertől. Emlékezzünk csak, hogy Jézus is kikergette a kufárokat a templomból, akik nem tartották tiszteletben a templom terét, szentségét. De ettől még szeretete feléjük is áradt és nyitva maradt a lehetőség számukra, hogy csatlakozzanak hozzá, ha változtatnak, ha akarják ezt a változást az életükben. Nem mindegy, hogy gyűlölködve, haragosan húzom meg a határaimat – bár ez is egy fázisa lehet a határhúzásnak, mert erő van benne – vagy pedig szeretet erejével. Ha valaki bánt engem szavakkal vagy tettekkel és én jóváhagyom ezt, azzal se magamnak, se neki nem teszek jót, mert benne tartom őt is és magamat is egy szeretetnélküli állapotban, játszámában.

Kérdezd meg ma magadtól, hogy Önmagad irányában mennyire tudsz szeretetteljes lenni? Akkor tudunk leginkább önmagunk és a világ hasznára lenni, ha minél többször vagyunk szeretettel teli, inspirált, lelkes állapotban. Szándékosan nem azt írom, hogy szeretetben élsz, szereted a munkádat, szereted a családodat és boldog vagy. Ezek amolyan leblokkoló mondatok szerintem. Olyan mintha állandóan ezt kellene érezned, pedig az is csodálatos, ha minél többször ezt érzed és minél több ideig benne vagy ebben a szeretettel teli, inspirált, lelkes állapotban.

A mai nap gyakorlata:

Gyújtsd meg az adventi gyertyádat!

1 feladat: Kérlek, hogy írd le, rajzold le, jelenítsd meg valamilyen módon magadnak, hogy mi a szíved szerint való élet. Mit szeretnél igazán, hogyan élnél. Lehet hogy ebből más sok mindent élsz is, néha meglepődik az ember, amikor leírja ezeket a vágyképeit, álomképeit. Ehhez segítségül megcsinálhatod először, hogy felhangolódj valamelyik Szívmeditációt. Van egy rövidebb és van egy hosszabb változat. Mindkettő hozzásegít, hogy egy emelkedettebb testi-lelki állapotba kerülj, amikor könnyebben hozzáférsz a számodra igazán örömet adó dolgokhoz.

2. feladat: Ha mélyebbre szeretnél menni, vagy úgy érzed, hogy nem sikerült hozzáférned ahhoz, ami igazán lelkesít, ami igazán szíved szerint való, akkor menj tovább ezzel a feladattal. A bennünk élő Lány archetípusa segítségével erdehetünk eltemetett álmaid nyomába. Az archetípus hanganyag meghallgatása közben könnyen felszínre jönnek a gyerekkori szeretett tevékenységeid, aminek mentén majd dolgozhatsz tovább. Sok ilyen meglepett és pozitív visszajelzést kapok a hanganyagot használóktól, amelyben beszámolnak arról, hogyan segített számukra hozzáférni rég eltemetett dolgokhoz. Amikor kislány voltál még pontosan tudtad, hogy mit és hogyan szeretsz játszani – (egészen addig, míg el nem nyomta ezt benned a kultúra). Azt is pontosan érezted, mi az, ami valódi táplálék számodra, ami növekedésedet és a jól-létedet szolgálja.

Akkor még erős és intuitív kapcsolatod volt legbensőbb önmagaddal, még nem zavartak meg a serdülőkori hullámzó érzelemvilágod és a feléd irányuló társadalmi elvárások. Még többé kevésbé egységben éreztél, gondolkodtál, mozdultál és cselekedtél, saját lényegeddel, Szíveddel összhangban.

A Lány napról-napra erősödik növekszik, hogyan a magból kibújó apró növény teszi ezt. Benne van a lehetőségek tárháza, és a határtalan életöröm. Ha nem nyesegetik, és kötözik, hogy formát adjanak a törzsének, lombjának, akkor szabadon fejlődhet lénye teljességében, a mag tudatosságában, aki tudja mi a dolga, milyen forma van benne elrejtve, ami kibontakozásra vár.

Lány archetípus ráhangoló
Lány archetípus meditáció
Szív-Szeretet Tér meditáció
Szív Tered felhangolásához meditáció

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com címre.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .