Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Szívvel, Lélekkel és Ésszel – Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 2.

Ha feltekintesz a csillagos égre iránymutatásért, ahogy a régiségben tetted volna egykoron, akkor tudatosabban magadba engedheted azt az égi bölcsességet, amit a teremtő az égre írt fényüzenetek formájában. Érezheted most az égi segítséget, égi kapuk nyílását, amelyek hozzásegítenek a Szíved megnyílásához,. Ugyanis az évnek ebben az időszakában a Nap a Skorpió csillagképben (figyelem, nem zodiákus jegy) jár, és most advent első hétvégéjén ér a Skorpió csillagkép szívéhez, az Antares csillaghoz, amely a feltételek nélküli szeretet szimbóluma, égi jelölője.

Gyere, és kezdjük el az utazást, induljunk el a Szív útján! Ahogy fent úgy lent elve alapján itt a megfelelő időminőség, ahhoz, hogy megvizsgáld magadban a Szíved terét, Szeretet tered mire is vetül, tud-e ragyogni, és bearanyozni az életedet.

Gondoltál már arra, hogy a Szívvel-Lélekkel élni és Ésszel élni, “amit az eszed diktál” között nincsen DE, hanem ÉS van? Gondoltál már arra, hogy amikor azt mondjuk, ha az “ESZEMRE HALLGATOK”, akkor ezt és ezt választom, de SZÍVEM szerint ezt meg ezt tenném, akkor valójában az ESZEM azt jelenti, hogy: TÁRSADALMI KONVENCIÓ, CSALÁDI ELVÁRÁSOK? NŐI SZEREPEK, a HIEDELMEIM arról, hogy mit várnak el tőlem, hogy vagyok elfogadható a környezetemnek. Tehát nem azt jelenti az ESZEM, hogy RACIONÁLIS, alaposan átgondolt, hanem csak azt, hogy ez eddigi Félelmeim alapján átgondolt és racionálisnak tartott. Ha megnéznénk alaposabban, hogy amit a SZÍVEM DIKTÁL, ahhoz mi kellene, milyen hitrendszerektől kellene megszabadulnom és hogy lehetne megvalósítani, akkor bizonyára sokszor arra jutnánk először, hogy ez lehetetlen. És így is van. Azokon a kereteken hiedelmeken és félelmeken alapulva, ami szerint eddig éltünk, úgy biztosan nem lehet megvalósítani.

Miért érdemes mégis meghallgatni és komolyan venni a Szíved- Lelked szavát, amit szívvel és lélekkel szeretnél?

Azon kívül, hogy istenien éreznéd magadat, mindez csak akkor tud megvalósulni, ha lebontottad azokat a korlátozó hiedelmeket, ami eddig elválasztott ettől. Tehát még fejlődtél is, és egy sereg gátló mintától megszabadultál miközben elérted, amit a Szíved diktált.

Ha Belső Iránytűd segítségével megtalálod, hogyan nézne ki az az élet, amelyet szívvel-lélekkel tudsz élni, biztos lehetsz benne, hogy az összes félelmed be fog kapcsolni, de ha nem az összes, akkor egy olyan, ami nagyon sarkalatos pontja, és szervezőereje a mostani életednek.

Mit tehetsz ilyenkor?

Elfutsz, és tovább futsz a félelmetes farkas elől, aki mindig a nyomodban liheg,

vagy…

megállsz és szembenézel vele!

Jó és akkor mi van, mit csináljak vele? Hogy győzzem le? – kérdezheted.

Sehogy. Ez a titok benne. Kérlek olvasd el ezt a rövid mesét, amely gyönyörűen beszél erről a helyzetről és a megoldásról. Aztán segíts kimozdulnod a jelenlegi helyzetedből, a zene és a mozdulat erejével.

Tégy egy próbát most rögtön 🙂

December 2. napjának gyakorlata: Söpörd le magadról a félelmeidet a mese és a mozdulat segítségével!

A mese elolvasása után, ráhangolódva “a” farkasoddal való szembenézésre, a zenére mozdulj, nyújtózkodj, söpörd le magadról valóban a kézmozdulataiddal, rázd le magadról a félelmeidet, vagy öleld magadhoz őket. Tégy úgy, amelyik jobban esik neked!

Szembefordulás a farkassal (indián mese)

Volt egy ember, aki mindig nyugtalanul aludt. Sokszor megtörtént, hogy rosszat álmodott, és ilyenkor futásnak eredt az erdőben, s csak futott, futott, mintha menekülne valami elől. Egyszer egy közelben élő másik törzsnél kötött ki, és lerogyott az első sátor elé. Egy bölcs öreg élt abban a sátorban, és amikor reggel rátalált a kimerült férfira, megkérdezte tőle, mit keres itt. A férfi elmesélte visszatérő álmát, amelyben egy hatalmas farkas rohan felé kitátott szájjal, benne hatalmas fogakkal, és annyira közel jön hozzá, hogy még a leheletét is érzi. – Vajon miért fut feléd a farkas? – kérdezte a bölcs öreg. – Hogy megegyen – válaszolta a férfi. – Hát az meg hogy lehet? – csodálkozott az öreg. Hiszen ez csak egy álom, ott nem lakhat jól veled! Különben is, ahogy elnézem, elég régóta fut, és még mindig életben van. Valami más táplálja őt, nem pedig te! Mi lenne, ha egyszer bevárnád, és megkérdeznéd, mit akar tőled? A férfi megfogadta a tanácsot, és aznap éjjel lefekvés előtt elhatározta, megkérdezi a farkast. Amikor eljött az álom, és megérezte a farkas leheletét, nem indult futásnak. Szembefordult a farkassal, és megkérdezte: – Miért üldözöl engem? A farkas leült, és így szólt: – Mert az a feladatom, hogy tanítsalak. Most már készen állsz rá.” (Boldizsár Ildikó: Életválságok meséi. Mesekalauz Útkeresőknek. Magvető Kiadó, Budapest, 2016.)

Fontos állomása a BELSŐ ERŐD megtalálásának a FÉLELMEID SZERETETTELTELI átölelése. Talán ez az utolsó nagy próbatétel, a belső erőd visszaszerzését, növelését megelőző pillanatok ezek.

A BELSŐ ERŐD, Belső Iránytűd keresésére indulhatsz velem még különböző módokon, hogy megtaláld Szíved-Lelked hangját s az Eszedet sem kelljen sutba vágni:

Olvasgatva, böngészgetve a BELSŐ ERŐ témában írt írásaimat, gondolataimat: https://www.noiteremtoero.hu/category/belso-eroforrasaink/

Női Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .