Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Beszélgess a testeddel! Így készülj a várandósságra, szülésre, szoptatásra!

Női életünkben sok olyan mérföldkő van, amikor éberekké válhatunk a testünk működésére, jelzéseire, mint női test. Könyebb ez, ha egyébként is egészséges, kiegyensúlyozott testudattal rendelkezünk. Éberek vagyunk testi folyamatainkra, lelki reakcióink testi vetületeire és fordítva.

Egy ilyen kitüntetett pontja a női életnek a várandósság előtti időszak, a várandósság és a szülés, majd a szoptatás. Ha jól éltük meg eddig nőiségünket, akkor a menstruációs ciklusunkra való éberségünk és a szexualitásunkkal kapcsolatos testérzeteinkhez, érzelmeinkhez könnyen tudunk már kapcsolódni, örömmel elfogadni és megélni azokat. Ha mégsem így lenne, a gyermek megfoganásának, a várandósságnak az időszaka nagyon jó alkalom arra, hogy tudatosan felvegyük a kapcsolatot a testünkkel. Fontos jó barátságba kerülni vele, hiszen ez jelentősen megkönnyíti majd a várandósságot, és magát a szülés folyamatát is segíti azzal, hogy biztonságban érezzük magunkat testi reakcióinkkal, válaszainkkal. Ismerjük azokat a jelzéseket, technikákat, amelyekkel megnyugtathatjuk a testünket, ezáltal az elménket, lelkünket.

A legegyszerűbb példa a testünk felé küldött jelzések közül (és azon keresztül vissza az elménk számára):  a légzés szabályozása,  a száj, álkapocs tudatos ellazítása, a gátizmaink tudatos megismerése, védelme, és irányítása. Az, hogy ezekre a testrészeinkre befolyást tudunk gyakorolni, megérthetjük, érezhetjük mire van szülségük. Mire van nekünk valójában szükségünk egy adott helyzetben. Fontos, hogy nem az irányítás szót használom, hiszen nem uralni akarom a testemet, mintha én lennék az okosabb kettőnk közül, hanem a bölcsesség forrásaként tekintek rá, akivel egyeztetek, és sokszor ő tudja nekem megadni a zsigeri választ egy kérdésre, szorongásra, “Uramisten mit csináljak”-ra. Ez a hangolódás segít majd hangolódnom a szoptatásra, a kisbabám igényeire, reakcióira.

Ha szívesen hallanál, tapasztalnál erről többet személyesen is, találkozhatsz velem  Szegeden a Születés Hete  alkalmából:

Délelőtt a mozgás jegyében!- Születés Hete az Agórában

Női Teremtőerő Tánc és Meditáció – Beszélgess a testeddel!

(ingyenes belépés)

2017. május 11. 9.00 – 9.30

Szent-Györgyi Albert Agóra – 6722 Szeged Kálvária sugárút 23.

Nap mint nap tapasztalom a gyógyító mozdulat és érintés hatalmát. Tapasztalom ezt a MA-URI érintésben, testmunkában (l. bővebben erről: http://www.ma-uricentrum.hu/, vagy érdeklődj nálam személyesen) a Női Teremtőerő Táncban, a kineziológiai stresszoldásban, egy ölelésben. Bármiben, amikor tudatosan figyelek a gyomrom összerándulásra egy stresszes helyzetben és tudatosítom azt. Nem csak megtapasztalni tudom a gyomrom összerándulását, de tudatosan olyan testhelyzetet és testérzetet is be tudok hívni, amely megszünteti ezt a rosszérzést. A csoda, ami akkor nyílik meg számunkra, amikor elkezdjük jól kérdezgetni a testünket. Amikor beszélgetünk vele, ugyan úgy mint mikor “önmagunkkal” beszélgetünk gondolatban. A testünk is az “önmagunk” része, amely nem “csak” egy forma, amiben “testet ölt” lényegi részünk. Sok fontos visszajelzést, fegyelmeztetést és örömöt kaphatunk a testünktől érzékszereinken, bőrünkön, izmainkon, keresztül. A zsigereinkben érezhetjük a választ, ahogy a mondás tartja.

Ha eddig nem tetted, érdemes, először csak figyelni a testérzeteidre, hogy majd egy következő lépésben érthetően kommunikálhass vele. Először figyelj, próbáld megérteni mit üzen neked. Ezt sokszor elnyomjuk az értelmünkkel, vagy néhány szem fájdalomcsillapítóval. Sokszor még az örömünket is elnyomjuk valamivel, mert ezt tanultuk meg a társadalomtól, családi mintából.

Ha a (teremtő) mozdulat és az érintés erejéről olvasnál egybegyűjtöttem néhány írást: http://www.noiteremtoero.hu/erinteni-es-megerintve-lenni-ne-fogd-meg/

https://www.noiteremtoero.hu/noi-teremtoero-tanc/

https://www.noiteremtoero.hu/hogyan-szuletett-meg-bennem-a-noi-teremtoero-tanc-gondolata/

https://www.noiteremtoero.hu/belelgzes-es-kilegzes-ritmusa-hogyan-maradj-a-tancban-aramlasban/

Ha testet öltött már benned a gondolat :), bővebben érdeklődnél a témáról programjainról írásaimról. Vedd fel velem a kapcsolatot az info@noiteremtoero.hu emailcímen.

Ha rendszeresen értesülnél legújabb írásaimról programjainról, csatlakozz a hírlevelemet olvasó női közösséghez az alábbi formanyomtatvány segítségével:

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

[wysija_form id=”6″]

 

Categories: Anya, Belső erőforrásaink, érthető kommunikáció, NŐI TEREMTŐERŐ TÁNC, Szülés

Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .