Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Tavaszváró Női Teremtőerő Kalendárium 4. – Veszekedés helyett …

Női intuíció, tánc Mozgás, új ciklus kezdete

Veszekedés helyett hajnali meditációt, érzés-vizualizációt javaslok. Na persze ezt inkább megelőzi a veszekedést, és így talán kis sem alakul, bele sem kerülsz ilyen helyzetbe. Ha mégis akkor be tudod hívni a meditációban vizualizált és felidézett jó érzéseket (!), és türelmesen elsimítod a konfliktust. Átfordítod a konfliktusban lévő energiát.

Most, hogy itthon vannak a gyerekeink országos szinten, úgy gondoltam ezt a tippet megosztom veletek, amit decemberben próbáltam ki egy jó barátnőm javaslatára. Nálunk tavaly, amikor emailben megkaptuk a napi feladatokat, és azt meg kellett tanulni a könyvből (3. osztály), egész jól, kiegyensúlyozottam ment az itthonlét. Most, hogy már online órákat tartanak, sajnos a megnövekedett számítógép használat, és az új helyzet körüli idegessé teszi a kislányomat, hogy be tudunk-e lépni vagy sem az online felületre éppen…. Nem telnek el percek és robban a bomba….Amellett hogy napi 2 óréban maximalizáltam az online jelenlétet, ismét elkezdtem a reggeli meditációt, aminek a hajnali idejét mostanában hajlamos voltam más dolgokkal tölteni a hajnali csendben és nyugalomban.

Segíthet a Szívmeditációs hanganyagom (a gyakorlatot azért olvasd el előtte a gyakorlatot), vagy a következő gyakorlat alatti zene.

Vizualizációs gyakorlat:

Az alábbi zenére képzelj el azzal a személlyel (egyesével menj végig mindenkin) akivel most sok összetűzésed van egy boldog szituációt. Idézz fel egy múltbélit, vagy képzelj el egy teljesen újat, a lényeg, hogy boldog és jó érzésekkel töltsön el. Ha például a gyermekedről van szó, képzeld el, hogy megölelitek egymást, hogy hozzádbújik, hogy örömmel néztek egymás szemébe. Valaminek együtt örültök, cinkosan összemosolyogtok. A legfontosabb, hogy kelts magadban nagyon jó érzéseket, kitörő örömet, ezért a legboldogabb érzéseidet halászd elő az emélkeidből. Jegyezz meg ebből egy jól felidézhtő képet, például egy ölelést egy összemosolygást, és ezt a képet tedd el a szívedben. Amikor ellenkezni kezd veled a nap folyamán, azonnal hozd be az érzést a szívedbe és meglátod, hogy másképpen fogsz reagálni rá, aztn erre ő is mésképpen fog, lehet hogy még durcásan, ellenkezve, de te továbbra is rendíthetetlen szeretettel nézhetsz rá, és meg fogod találni azt a mondatot, amely lecsitítja a konfliktust.

Nálunk azt történet decemberben, hogy ki sem alakult a napi reggeli veszekedős konfliktusunk az eső hajnali meditációm napjától kezdve a lányommal. Most, hogy itthon vagyunk, és elkezdtem az érzés-vizualizációt, látom az arcán, hogy meglepődik, amikor másként reagálok a provokációjára 🙂 még próbálkozik egyet aztán 10-ből 8-szor átfodul a helyzet és EGYÜTT TUDUNK MŰKÖDNI. KAPCSOLóDNI TUDUNK egymás igényeihez. Na és maradt a kettő :), egész jó szám…

Ezt a zenét én háttérzeneként futtatom otthon sokszor és abszolút lecsökkenti a gyerekek közti viták, kekeckedések számát szubjektív megitélésem szerint. És ez számít, nem igaz?

Ha elkezded alkalmazni rendszeresen, kérlek írd meg nekem milyen változásokat tapasztaltál! info (kukac) noiteremtoero.hu címre.

Mi a csuda ez a Tavaszi Kalendárium?

Nemsokára itt van a tavaszi napforduló, a tavaszpont, amikor megkezdődik a csillagászati tavasz, az új ciklus kezdete. Úgy éreztem, kell valami kis segítség a várakozáshoz most tavasszal is, nem csak advent idején. Nekem legalábbis mindenképp jól jön egy kis emlékeztető, remélem neked is. Ezért hasonlóan az advendi kalendáriumhoz, tavaszi napéjjegyenlőségváró kalendáriumot készítettem, készítek folyamatosan.

Kívánom, hogy a belső napunk felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .