Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 21. A legmélyén túl…születik a fény

Georges de La Tour: Bűnbánó Magdolna https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Georges_de_La_Tour_009.jpg

December 21. A z adventi kalendárium mai bugyrában megtalálod a legmélyebb sötétséget, és mellette az újjászülető Fényt.

A legmélyén túl ott születik a Fény, amikor már mindent átjárt a sötétség.

A Nap éves útjának legmélyén születik meg a Fény, a Világosság, a Szeretet ereje újra.

Tudom vártad már azt a mai napi üzenetet. Nap mint nap átjárnak engem, megélem, átszűröm őket magamon. Olyasmit szeretek küldeni neked, amit én magam is megéltem, amihez közöm van. Nem csak beszélek róla, hanem bizonyos szinteken élem is.

Ez történt ma is velem. A személyes történetem azonban ne töltse most ki a tered, csak annyiban, hogy ma kaptam, és adtam egy MA-URI testkezelést, amelyben megéreztem legmélyebb félelmeimet, az önmagamtól való elválasztottságot, és a hazatalálást önmagamhoz. Először féltem beleengedni magamat ezekbe a sötét érzésekbe, amelyek ki tudja hova visznek. Azt azonban már tapasztaltam, hogy ha türelmesen átengedem magamon őket, akkor mint az örvény egyszer csak enged a szorítás és kidob magából. Már nem lesz fölöttem többet hatalma. Biztonságos közegben történt, és már én magam is tudtam a félelmeimmel párhuzamosan, amelyet a gyomromtól a torkomig éreztem húzódni, hogy átfut rajtam, kiszalad belőlem, ha nem görcsölök bele. És átfutott, engedtem hadd menjen, tudtam “nem vagy itt jó helyen”. Ezután megérkezett az a kulcsmondat, szó, amelyet követnem kell, hogy a lelki békémet egyensúlyomat éljem, és teremtőerőmmel élhessek. Ezt kell követnem mint a gyertyalángot. Keresd meg te is a tiédet!

A kép címe George de Latour Bűnbánó Mária Magdolnája. Elsőre furcsálltam ezt a címet, de aztán, amikor jobban megnéztem a képet magát, és elgondolkodtam a bűnbánat szó tartalmán és funkcióján az ember életében – félretéve az egyházi és vallási tartalmakat – akkor valami érdekes felismerést tettem. A bűnbánat tartás valódi rituális célja nem pusztán a bűnösség beismerése, és az abban való alámerülés, hanem pont a terhektől való megszabadulást jelentené. A bűnbánat idején alámerülés, de utána jön a megtisztulás. Véget ér az önmarcangolás, rágódás. Számomra ez az igazi értelme a bűnbánat tartásának, az utána való megtisztulás. Elengedés és megtisztulás. Továbblépés. Keresd meg te is milyen nehéz érzésektől szeretnél elbúcsúzni, megtisztulni!

Mai üzenet és gyakorlat:

Gyújtsd meg az ADVENTI GYERTYÁD. Bármilyen apró mozgás, a légzésed tudatos figyelése, maga a tudatos légzés, amellyel emelkedik föl és le a mellkasod, testmunka. Te magad is feloldhatod blokkjaidat mozgással, meditatív tánccal, mozdulatokkal. Kísérletezz vele! Írd le tapasztalataid az ADVENTI NAPLÓDBA!

Keresd meg te is a gyertyalángodat, a kulcsmondatodat, amely segít a következő évben, hogy megéld a lelki békédet, egyensúlyodat és élj női teremtőerőddel!

Ha kedvet érzel, megosztani velem a felmerülő gondolataidat, ne habozz elküldeni nekem őket a komlosiboglarka@gmail.com címre!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

 

 

 

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, Egyperces gyakorlatok, KözÉpPont visszaszerzése, Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .