Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Női Teremtőerőd 2020 Adventi Kalendáriuma 15. Megszentelt percek

A megszentelt jelenlét, megszentelt tér, megszentelt étel, és megszentelt kapcsolat. Ezek mind olyan dolgok, amelyek lehetnek hétköznapiak avagy lehetnek különlegesek, megszenteltek. A nagy különbséget a hozzáállásunk adja. Az előző napi kalendáriumi üzenetek fókusza a figyelem, a belső templom, a méhedhez való kapcsolódás mind-mind a megszentelt idő és tér minőségét mesélte el, igényelte.

Az étel megáldása után elfogyasztott étel, amelyet előtte azzal a tudatossággal és szeretettel készítettek, hogy ebben a minőségben vegye magához az ételt az akinek készítik, az emelkedett energiájú és hatású étkezés.

Vannak-e megszentelt dolgok az életedben? Van-e olyasmi, amit nagy becsben tartasz és csak bizonyos alkalmakkor használsz, átitatva a különlegesség érzésével. Nekem van például egy teáscsészém a Nagymamámtól, amit másként kezelek, mint a több csészét. Ha iszom belőle, akkor mindig érzem, hogy a Nagymamám emlékével, lényével szeretetével kapcsolódom, és jó érzés tölti el testem -lelkem. Ezt a csészét nem adom oda akérkinek, és nem teszem be a mosogatógépbe sem.

Van egy kis nemez ülőszőszönyegem, amelyet én készítettem magamnak, és csak akkor használom, ha kapcsolódni szeretnék a női erőmmel, istennel, ha elmélyülni, meditálni szeretnék. Ezt használom a tér szakrális minőségbe emeléséhez, ha női workshopot tartok. Ez a kis nemezdarab segít kialakítani a workshop különleges terét rajta egy szál gyertyával. Ám mindez önmagában nem lenne más és különlegesebb a hétköznapinál, ha nem irányulna rá a szándékom és tudatosságom.

Ugyanígy szent dolognak tekintem a MA-URI kezeléshez használt asztalomat és teret – amelyet kialakítok körülötte – ahova az öngyógyítás, gyógyulás szándékával lép be az ember. Az ott fekvő ember testére lelkének templomaként tekintek.

A szent és a hétköznapi. E két minőség és kétfajta jelenlét váltakozása adja az életünk ritmusát, kiegyensúlyozottságát. A szent az én értelmezésemben – hasonlóan Mircea Eliade-hoz – a profán ellentéte. Nem egyszerűen az ellentétek, hanem az emberi élet kétfajta létezésmódja. (Mircea Eliade A szent és a profán. 2009, Európa Kiadó)

Az egyik leghatásosabb stresszcsökkentő módszer a JELENLÉT gyakorlása. Közhelynek hangzik és túl egyszerűnek, pedig nem is olyan egyszerű megvalósítani mint gondolnánk. Egy csésze tea szertartásos elfogyasztása, amikor közben nem olvasok, nem nézem a telefonomat, híreket, nem tervezetm a napi tennivalóimat, hanem hátradőlők, és a csésze teára figyelek.

Megvan-e az életedben e két minőség váltakozása? Vannak-e megszentelt percek, terek, idők az életedben? Tudsz-e kapcsolataidban megszentelt időt teremteni az együttlétre?

December 15. A mai nap kérdése és gyakorlata: (megszentelt percek)

Hangolódásként hallgasd meg ezt a csodálatos zenét, amely segít emelni az energiádat és a gondolataidat. Tegyél ma valami úgy, hogy érzed közben isten jelenlétét, a természet szentségét. Igyál meg egy csésze teát és mondj egy áldást előtte a teára, köszönetet a Víznek (teavíz), a Tűznek (amin melegítetted), a Földnek (a teafűnek). A mai étkezéseid közben gondolj arra milyen csodálatos hogy az FöldAnya tápláló és egészséges táplálékokkal ajándékoz meg. Fejezd ki felé a háládat.

Áldott békés FIGYELMET és JELENTLÉTET kívánok a következő időszakban számodra!

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első levelemet “Adventi Kalendárium 1. ” címmel.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, Női Teremtőerő