Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Adventi Spirál a Női Teremtőerődhöz 5. Megszentelt percek

Oda tudod-e szentelni magadat valaminek?

A magyar nyelv szépen kifejezi ezt (figyelmet SZENTELNI valaminek) a kapcsolódást te, a figyelmed és egy harmadik között. Figyelmet szentelni lehet csupán egy szófordulat, és lehet a legmélyebb megélések egyike számodra. Nem kell ehhez nagy dolgokra gondolni, szakrális és szent tárgyakra, szakrális helyekre, időre. Ez mind a hétköznapiban teremtődik meg, ha ezt választod!

Ettől lesz megszentelt vagyis szent, szakrális egy cselekvés számodra. Másfajta szakralitás ez mint a templomi, egyházi mégis mindkettőnek a gyökerei egy tőre nyúlnak vissza. A megszentelt jelenlét, megszentelt tér, megszentelt étel, és megszentelt kapcsolat. Ezek mind olyan dolgok, amelyek lehetnek hétköznapiak avagy lehetnek különlegesek, megszenteltek. A nagy különbséget a hozzáállásunk adja. Az következő napi kalendáriumi üzenetek fókusza a figyelem, a belső templom, a méhedhez való kapcsolódás mind-mind a megszentelt idő és tér minőségét meséli el majd neked. Ezekre a napokra tudsz elkezdeni készülni a mai napon már. Az étel megáldása után elfogyasztott étel, amelyet előtte azzal a tudatossággal és szeretettel készítettek, hogy ebben a minőségben vegye magához az ételt az akinek készítik, az emelkedett energiájú és hatású étkezés.

Vannak-e megszentelt dolgok az életedben? Van-e olyasmi, amit nagy becsben tartasz és csak bizonyos alkalmakra használsz, átitatva a különlegesség érzésével. Nekem van például egy teáscsészém a Nagymamámtól, amit másként kezelek, mint a több csészét. Ha iszom belőle, akkor mindig érzem, hogy a Nagymamám emlékével, lényével szeretetével kapcsolódom, és jó érzés tölti el testem -lelkem. Ezt a csészét nem adom oda akárkinek, és nem teszem be a mosogatógépbe sem.

Méh Mandala Ülőszőnyeg

Van egy kis nemez ülőszőszönyegem, amelyet én készítettem magamnak, és csak akkor használom, ha kapcsolódni szeretnék a női erőmmel, istennel, ha elmélyülni, meditálni szeretnék. Ezt használom a tér szakrális minőségbe emeléséhez, ha női workshopot tartok. Ez a kis nemezdarab segít kialakítani a workshop különleges terét rajta egy szál gyertyával. Ám mindez önmagában nem lenne más és különlegesebb a hétköznapinál, ha nem irányulna rá a szándékom és tudatosságom.

Ugyanígy szent, szakrális dolognak tekintem a MA-URI®bodywork kezeléshez használt asztalomat és teret – amelyet kialakítok körülötte – ahova az öngyógyítás, gyógyulás szándékával lép be az ember. Az ott fekvő ember testére lelkének templomaként tekintek.

A szent és a hétköznapi. E két minőség és kétfajta jelenlét váltakozása adja az életünk ritmusát, kiegyensúlyozottságát. A szent, a szakrális az én értelmezésemben – hasonlóan Mircea Eliade-hoz – a profán ellentéte egyik aspektusból. Nem egyszerűen az ellentétek, hanem az emberi élet kétfajta létezésmódjai ezek. (Mircea Eliade A szent és a profán. 2009, Európa Kiadó)

Az egyik leghatásosabb stresszcsökkentő módszer a JELENLÉT gyakorlása. Közhelynek hangzik és túl egyszerűnek, pedig nem is olyan egyszerű megvalósítani mint gondolnánk. Egy csésze tea szertartásos elfogyasztása, amikor közben nem olvasok, nem nézem a telefonomat, híreket, nem tervezetm a napi tennivalóimat, hanem hátradőlők, és a csésze teára figyelek.

Megvan-e az életedben e két minőség váltakozása? Vannak-e megszentelt percek, terek, idők az életedben? Tudsz-e kapcsolataidban megszentelt időt teremteni az együttlétre?

December 5. A mai nap kérdése és gyakorlata: (megszentelt percek)

Hangolódásért hallgasd meg ezt a csodálatos zenét, amely segít emelni az energiádat és a gondolataidat. Tegyél ma valami úgy, hogy érzed közben isten jelenlétét, a természet szentségét. Igyál meg egy csésze teát és mondj egy áldást előtte a teára, köszönetet a Víznek (teavíz), a Tűznek (amin melegítetted), a Földnek (a teafűnek). A mai étkezéseid közben gondolj arra milyen csodálatos hogy az FöldAnya tápláló és egészséges táplálékokkal ajándékoz meg. Fejezd ki felé a háládat.

Áldott békés FIGYELMET és JELENTLÉTET kívánok a következő időszakban számodra!

Ha most kapcsolódsz be, olvasd el az első levelemet “Adventi Spirál a Női Teremtőerődért 1. ” címmel.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Teremtőerőben Gazdag Életet kívánok neked!

Boglárka

Név*
Email*
Hírlevél küldését kérem,az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom*

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .