Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Mit tegyél a workshop után? Hogy segítsd azt a folyamatot, ami elkezdődött benned?

Néhány napja tartottam a Női Teremtőerő Tánc Workshop első alkalmát, amely úgy érzem egy újabb korszakot nyitott mind saját magam és a Női Teremtőerő Tánc (Bővebben >>) életében. Kezd növögetni, gazdagodni, saját életre kelni. Köszönöm mindenkinek, aki eddig valaha részt vett ilyen táncon nálam, és azoknak külön köszönöm, akik visszajelzéseikkel segítenek számomra abban, hogy még hatékonyabbá tegyem, és hagyjam formálódni ezeket az alkalmakat.  Az a csodálatos ebben, hogy én tartom a teret és a határokat, a fókuszt, kijelölök egy utat, és ti jelen levők teszitek ezt lehetővé, és a kapcsolódó jelenlétetekkel együtt hozzuk együtt világra az öngyógyulás, önmegismerés lehetőségét női közösségben. Ezért minden alkalom egyedi J, ahogy mindannyiunk útja is az.

A Méhünk Bölcsessége fókuszú Női Teremtőerő Tánc Workshop alkalmával velem együtt 8 nő gyűlt össze. Már a szám is szimbolikus, sokrétű jelentése mellett az egyik jelentése a teljesség.

A workshop résztvevői számára kezdtem írni egy után követő levelet, amely arra szolgál, hogy ne maradjanak egyedül a workshopon megnyitott érzelmeikkel, testérzeteikkel, gondolataikkal. Ennek a támogató levélnek szeretném bizonyos részeit veled is megosztani, aki még nem jártál nálam, vagy nem ezen a workshopon.

Mit kezdjek a jó és rossz érzéseimmel?

Lehet, hogy

  • úgy érzed szárnyakat kaptál, vagy
  • furcsa érzéseket, esetleg kifejezetten zavaró érzéseket, testérzeteket éreztél a workshop alatt.

Ne ijedj meg tőle. Ez teljesen normális reakció, ami útjelzőként segít abban, hogy merre keresgéld a megoldást.

A workshopon intenzív testi és lelki munkát végeztünk, ami nem csak izomlázat, okozhat, hanem esetleg érzelmi kimerültséget, felkavarodottságot is néhány napig. Mindenkinél másképpen, más intenzitással jelentkezik. Az ELENGEDÉST követően elképzelhető, hogy testi szinten is fájdalmaid jelentkeznek, kellemetlenségek. Figyeld meg ezeket és add meg az időt a testednek, hogy a lelked változását követve ő is nyugvópontra érjen. Természetesen, lehet enyhítő módszerekhez fordulni, de ne ijedj meg, hogy valami nincsen rendben veled. Nekem egy nagy lelki gát feloldása után 2 napig fájt a csípőm, alig bírtam aludni éjjel, furcsa álmokkal, aztán a második reggelen, úgy ébredtem mintha elfújták volna.  Ha nincs ilyen érzeted az is teljesen rendben van, akkor is megtörtént az oldódás, csak szelídebb módon.

Ha úgy érzed, megosztanád velem, a workshop vagy az egyórás Női Teremtőerő Tánc és Meditációs alkalmak utáni érzéseidet, kérdéseidet, ne habozz, írj nekem! Ha kérdésed van szintén. Ha rossz érzésed van, mindenképp jelezd felém! Együtt lehet, hogy jobban megértjük őket, megoldást találunk.

Talán furcsának tűnik, hogy most ennyit írok erről, de mivel meg vagyok győződve, a tánc és a gyakorlatok testi-lelki hatásáról, ezért nem szeretnélek magadra hagyni a viharban, amit együtt kavartunk. Előre nem szeretem ezt jelezni, mert nem biztos, hogy így csapódik le rajtad, én legtöbbször szárnyakat kapok tőle.

Mit tegyél a workshop után? Hogy segítsd azt a folyamatot, ami elkezdődött benned?

Szentelj időt a testednek! A tested a lelked temploma! Lépj vele újra és újra kapcsolatba. Kérdezd meg időről időre, mit szeretne, mi jó neki. Tedd ezt tánc közben, vagy meditáció közben, vagy csak amikor megállsz egy pillanatra nap közben.

Ami először eszedbe jut, azt jegyezd meg bármilyen furcsa is. Lehet, hogy először nem mond semmit, néma csönd van, adj neki időt. Minden rendben van veled, csak több idő kell, hogy áttörd azt a falat, amit fokozatosan felépítettünk a szocializációnk során: amikor azt mondták, hogy ne hisztizz, ne sírj, ne ugrándozz, mert ez egy 10 éveshez már nem illik.  Amikor azt mondták, ne kacagj önfeledten, mert vihogó fruskának néznek, stb. Pedig ezek mind olyan természetes reakciói a testnek, amely megfelelően enged utat az érzelmi telítődésnek. Egy jó nevetés vagy sírás oldja a feszültségedet. Nézz meg egy gyereket, amikor vergődik pl. este elalvás előtt, túrja-fúrja magát az ágyban nem tud megnyugodni, vagy bármilyen másik helyzetben nézd érdeklődő, ne megítélő szemmel. Amikor ő tekereg, vergődik, akkor könnyíteni próbál magán, a testén, amitől mi felnőttek megijedünk, idegesek leszünk és meg akarjuk szüntetni ezt a furcsa abnormális állapotot. Pedig, ha hagyjuk, bátorítjuk arra (amíg a testi épségét, és másét sem veszélyezteti), hogy csinálja. Ha mederbe tereljük ezeket a rugdalózásokat, vergődéseket, akkor hamarabb megszűnik a feszültség, mint egy leszabályozással, esetleg felcsattanással, hogy most már nyughasson.

Pl. Szálljon ki az ágyból és csináljon tornagyakorlatokat, folytassa a padlón a tekerőzést, tegyünk be zenét hozzá neki. Nem őrültem meg, tapasztalatból beszélek, a saját kislányommal. Már az segít neki kizökkenni, hogy látja egészen másképp állok, ehhez az állapotához és ebben szövetségese leszek, nem pedig ellenlábasa. Nem rossznak érzi a testét, ami valami furcsa vitustáncot kezd járni, hanem elfogadja, hogy most ez van, kiengedi és kész. Elmegy aludni. Először azonban a magunk testét érdemes megismerni. Bővebben>>

A határok megszabása fontos, és néha nekünk kell ezt egy határozott mozdulattal, öleléssel szóval megtenni, de legtöbb esetben ahhoz kellene hozzásegítenünk, a saját szintjén a gyerekünket, hogy megtanulja kezelni, megélni ezeket a testérzeteit is. Ehhez persze jó, ha mi magunk már előttük járunk ezen az úton, még ha picivel is. Sőt még tanulhatunk is tőlük.

Nyilván valón vannak, társadalmi normáink. Ha társadalomban akarunk élni, eleget kell tennünk ezeknek, amely főleg azt jelenti, hogy ha stressz ér minket, nem alkalmazhatjuk az üss vagy fuss elvét.  A stressz, amit éri a szervezetünket ilyenkor jótékony hatású, hiszen ez cselekvésre kényszerít bennünket, a számunkra fenyegető helyzetből való kimozdulásra. Ennek nyilvánvaló evolúciós előnyei vannak, ám a mai társadalmi normák más mederbe terelik ezt a természetes reakciót. Késleltetünk kel ezeket, vagy magunkban tartani. Nem futhatok el helyzetek elől és nem üthetek vissza sem, hiszen már nem a szemet-szemért, fogat-fogért korszakát éljük. Érdemes magunknak kialakítani, olyan technikákat, amivel késleltetve tudjuk otthonunk nyugalmában (nem a gyerekünkön, párunkon kitölteni) vagy az erre nyitott baráti közösségben kiengedni a megfelelő módon ezeket a feszültségeket a testünkből.

Ennek egy formája a Női Teremtőerő Tánc, amely szabad táncból, a csípőlazító táncból áll, meditatív és más technikákkal fűszerezve. Nem csak a stressz kiengedésére nagyon hatékony, hanem az új jó gondolatok beengedésére, megerősítésére is.

Milyen hatása is van, mi is ez? Itt belemélyedhetsz:  https://www.noiteremtoero.hu/category/noi-teremtoero-tanc/

Azt javaslom, ne csak akkor táncolj, mozogj szabadon, ha el akarsz engedni valamit, hanem olyan fókusszal is táncolj, amikor el akarsz érni valamit. A jó érzésekhez, a jó gondolatok keltette érzésekhez tartozó testérzeteid megerősítése erősít a célod felé vezető úton. MOZDULJ ÖRÖMMEL!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Categories: Belső erőforrásaink, érthető kommunikáció, KözÉpPont visszaszerzése, méh, NŐI TEREMTŐERŐ TÁNC

Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .