Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Belső erőforrásaink 5. Gyökereinknek hála

Öntözzük-e a gyökereinket vagy szeretnénk inkább kigyomlálni őket? Élhet-e egy fa gyökerek nélkül?

A fa összeköti az eget és a földet, a különböző világokat. Gyökereivel a Föld energiáit szívja magába, lombjával pedig az Ég áldásait fogadja magába. Felhasználja a Napfényt, Esőt, az állatok és az emberek által elhasznált levegőt. Így válik a társunkká egy Fa.

Sokat hallunk és olvasunk arról, hogyan változtassuk meg a rossz családi mintáinkat, beidegződéseinket. Mindezek mellett fontos tudnunk, hogy a gyökereink nélkül nem létezhetünk. Legalább egy dolgot köszönhetünk az őseinknek, mégpedig azt: élünket, a világra jövetelünket. A legtöbb esetben szeretetet és törődést is kaptunk, amiért hálásak lehetünk. Talán olyas valaki vagy, aki olvasod ezeket a sorokat, aki rengeteg törődést, szeretetet kapott a szüleitől, nagyszüleitől, családjától. Lehet, hogy olyas valaki vagy, aki számára a törődés azt jelentette: megszültek, hagytak megszületni, majd örökbe adtak egy jobb élet reményében.

Kérlek gondold végig most miért is vagy hálás az őseidnek, gyökereidnek. Milyen ajándékok táplálják az életerődet. Legalább 20 dolgot írj le magadnak egy papírra! Lehet ez a legapróbb dolog is, minthogy megvigasztaltak, amikor sírtál vagy féltél a sötétben. Lehetsz hálás azért, mert szép ruhákba járhattál, mert sok mesét olvastak neked. Lehetsz hálás azért, mert megtanítottak a kitartásra, az önállóságra. Lehetsz hálás azért, mert nem erőltették, hogy zongorázzál, amikor te azt utáltad, de azért is lehetsz hálás, hogy nem engedték, hogy feladd és átsegítettek egy nehéz periódusodon. Én például nagyon hálás vagyok Anyukámnak, hogy amennyi ideje engedte kézműves dolgokat csináltunk együtt. Varrt és kötött nekem, láttam, hogyan készül el egy ruha, milyen precízség és kitartás kell hozzá, hogy aztán boldogan hordhassam.

A gyökerek nem csak a genetikai gyökereinket jelentik. Ha a szüleink nem tudtak felnevelni, akkor a befogadó családdal BŐVÜLNEK a gyökereink. Olyasformán képzelem, mint a gyümölcsoltást. Egy erős gyökérzet és törzs befogad egy másik kis teremtményt. A gyökér és törzs helyet és teret biztosít a kis hajtásnak a kibontakozáshoz – virágzáshoz – gyümölcshozáshoz.

Szellemi és lelki gyökereink is vannak a családunkon belül és kívül is. A “hasonló lelkületű” kifejezés is erre utal, amikor két ember lelki síkon (is) rokon. Ezen kívül a szellemi vagy spirituális gyökereinket is megtalálhatjuk családon belül és kívül is. A személyes hitünkről, bizonyosságunkról van szó, a hitről egy Teremtő Istenben, Energiában, kinek hite szerinti – és nem a vallásról, egyházról.

Itt a jó lehetőség, hogy most végig gondold és leírd kiknek is vagy hálás életed, mindennapjaid során. Megteheted ezt személyekhez kötődően és megteheted ezt úgy is, hogy a fizikai, mentális, lelki, szellemi szintekre fókuszálsz. Arra biztatlak, hogy vegyél elő egy tiszta lapot és írd is le ezeket. Ha most nehéznek tűnik, akkor is érdemes az üres papír fölé ülnöd és az első spontán gondolataidat leírni, aztán jönni fog a többi magától. Ezt, ha napi gyakorlattá teszed – Miért is vagyok hálás a mai napon (magamnak és másoknak)? – nagyon sokat javít a testi lelki egészségeden. A hála érzése az egyik legerősebb pozitív érzés, amely felvirágoztatja, táplálja az életerőnket.

Ha van kedved, írd le ide, hogy te miért vagy hálás. Itt a lehetőség! Oszd meg velünk a hozzászólásokban! Örömmel olvassuk, ha megosztod velünk.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

 

 

 

Categories: Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése

Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .