Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Élet/Halál/Élet misztériuma – Banya minőségének itt az ideje és ereje, hogy felvirágoztasd a jövendőt!

Barlang bejárata előtt

Beköszönt lassan a Banya ideje. Ekkor beléphetünk a Barlang Asszonyának kapuján és ezzel megnyílik előttünk saját belső, időnként nehéz, fájdalmas vagy mélyen elhallgatott folyamatainkoz való könnyebb hozzáférésünk. De ha bemerészkedünk ebbe a térbe dédelgetett, elfeledett kincseinkre is bukkanunk itt. Érdemes körülnézni kincsek után kutatni. Ez a visszahúzódásnak és a jótékony sötétségnek az ideje a záloga annak, hogy majd tavasszal azok a magocskák kapjanak igazán erőre, amelyek leginkább életképesek, amit felvirágoztatni szeretnénk.

Én és gyerekkori barátnőm egy túrán a Júliai Alpokban. A kép szerzői jogi védelem alatt áll.

Szeretettel Köszöntelek!  

Fordul az év kereke, hamarosan egy különleges és kitüntetett pontjához érkezünk az Évkörnek. Ezt az évköri Kaput – október 31.-et és november első napjait – többféleképpen is megnevezik a hagyományok.   

Október 31. éjjelén – amit Shamain ünnepének neveznek a kelta kultúrkörben – belépünk a Sötét Úrnő birodalmába, keresztény hagyományban november elsején mindenszetek napja és másodikán halottak napjaként maradt fennt.    A mai patriarchális társadalomban, ahol mindent uralni szeretnénk, igen megtűrt és rossz hírű ez a női minőség, a Sötét Úrnő, Sötét Anya, vagy Banya néven nevezzük. Az élet ahogyan megszületik, egyszer meg is hal.

Az Istennő arcai közé tartozik a halál és az elmúlás is. Mindez fizikai szinten egy ember halálát is jelenti, ennek a ténynek, eseménynek az elfogadását, megengedését (ha itt az ideje péládul egy már elvágyódó szerettünk halálának az elfogadása, de a tragédiák elfogadása is, amelyek felfoghatatlanok számunkra).  

Másik szintje ennek az, amikor egy “dolog halála, kapcsolat halála” az, aminek itt van az ideje, természetes befejezése. Ez az elengedés szintje, amikor az életünkből kell (vagy jó lenne) elengednünk dolgokat, embereket, kapcsolatokat, munkahelyeket, attitűdöket, szemléletmódokat.

Rendrakás és Rostálás

Ha az évkör szerint haladunk, még van egy kis időnk a rendrakásra és a kirostálásra, hogy jól megnézzük mindazt, amit megtartunk és amit elengedünk. A népmesékben ennek a sokszor intuitív képességnek a birtoklása, a fontossága úgy jelenik meg, amikor a hősnőnek, leánynak tiszta búzát az ocsutól, illetve a mákot a földtől kell szétválogatnia. (l. Vaszilisza népmese elemzése C. P. Estés Farkasokkal futó asszonyok című könyvében)

Befejezés, Lezárás és Új Ciklus Kezdés

A folyamat következő része, amikor befejeződik valami, tudni kell befejezni, lezárni és aztán új ciklust kezdeni. Ez nem könnyű folyamat, ez a Párkák egyikének Atroposznak a feladata – ha a görög mitológia képeit hívjuk segítségül-, aki elvágja az ollójával azt, aminek vége van.

Élet/Halál/Élet ciklus

Fontos látni, hogy ez egy ciklikus folyamat, akkor tudunk megújulni, ha levágjuk magunkról, vagy kirostáljuk, kitisztítjuk magunkból a halott,már nem élő dolgokat. Ehhez a folyamathoz nyújt támogatást és segítséget most ebben az október 22-dikén induló   MéhKöszöntő – Belső Iránytű online kurzus      

Lépj velem a Barlangba!

Az online térben meginvitállak a Barlangba, a hanganyagokban egy valóságos Barlangot teremtek számodra,  ahol biztonságosan, női körben vonulhatsz saját belső barlangod mélyére, ismerkedhetsz méhed terével, megtisztíthatod és energetizálhatod. Belső iránytűdet megélesítve jöhetsz ismét ki a napvilágra szimbolikusan is.   A kurzusról bővebben itt olvashatsz és jelentkezhetsz:  

A Méh Terében dolgozunk, ebben vagyok én is nap mint nap. Ebből a jó élményből belső munkából te is részesedhetsz.    

Aki szeretne Méhmeditációt végezni, annak most elérhetővé teszem ezt a hanganyagot, ami egy Női Teremtőerő Tánc Workshop alkalmával készült:   https://www.noiteremtoero.hu/2017_12_02_zaromeditacio/

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Boglárka

Categories: KözÉpPont visszaszerzése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .