Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Női Teremtőerőd Adventi Kalendáriuma 15. Szerencse forgandó

Kedves Kalendárium-bontogató Barátnőm!

December 15-re virradt. Sőt már a nap is lebukott mire megírtam neked ezt az üzenetet. Nem vagyok az előre beidőzített dolgok, levelek híve, noha szeretem a tervezést. Jó is az, legalább van mitől eltérni. És ezt a legkomolyabban írom. Egyik meghatározó olvasmányélményem volt még az egyetemi éveim alatt, Umberto Eco Hogyan írjunk szakdolgozatot? című könyve. Van benne sok jó dolog, de egy mondat mindenképpen megmaradt bennem, és használom azóta is az élet minden területén. Az út elején készítsd el a tervet, hiszen ahhoz, hogy el tudj bármerre indulni kell egy cél, és kell egy útvonal terv. Ettől aztán el lehet térni, lehet, hogy más útvonalon fogsz odaérni. Beiktatsz még egy két dolgot közben. Ha viszont csak állsz és tipródsz, hogy mit is csinálj, mihez is fogj, csak meg az idő feleslegesen. Az is lehet, hogy még az úti célod is megváltozik, de a lényeg, hogy MOZGÁSBAN vagy!

Visszatérve az időzített dolgokra, néha későn jön meg az ihlet az aznapi Női Teremtőerő Kalendáriumi üzenetemhez, ahogy ez ma is történet. Az üzenetre, amely számomra a mai napomat bearanyozta egy városi könyvtár egyik eldugott kis fiókkönyvtárban bukkantam, amikor Viola lányommal könyveket kölcsönöztünk. A könyvtáros hölggyel beszélgettem, akinek a szavaiból jó néhány most is a fülemben cseng. Ebből ajándékozok most tovább nektek is egy gondolatot.

A mai nap üzenete és gyakorlata: 

Ami az egyik pillanatban balszerencsének tűnik – a lehető legrosszabbnak, ami történhet velem – lehet hogy a következő pillanatban a legcsodálatosabb fordulatot hozza az életembe.

Ez a gondolat nagyon szíven talált, és igazság szerint már többször tapasztaltam ilyet az életemben. Annyira be vagyunk sokszor zárva a saját kis világunkba, hitrendszerünkbe, hogy  kell valami, ami tönkreteszi azt, ahhoz hogy engedjünk valami újnak és jónak.

Gondold végig és írd le, hogy életed során volt-e olyan, ami először borzasztónak tűnt, amikor megtörtént, és utána olyan utakra vitt, ami jóba és szépbe fordult?

Csendesedj el, gyújts meg az ADVENTI GYERTYÁD:

  1. ÍRD LE magadnak a naplódba a fenti feladathoz kapcsolódó gondolataidat.
  2. kapcsold be a linken található zenét! Figyeld meg megmozdul-e benned valami. S ha igen, mozdulj te is a zenével. Írd le magadnak az Adventi Naplódba a gondolataidat.

 

Kívánom, hogy a Belső Napunk ragyogjon!

Boglárka

 

Categories: Adventi Kalendárium, Belső erőforrásaink, Célok, Egyperces gyakorlatok, KözÉpPont visszaszerzése

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .