Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Rólam

Komlósi Boglárka vagyok. Nőként, anyaként és dúlaként nézek a világra, kineziológiával és coachinggal segítem elsősorban a hozzám fordulókat. Nyelvészként az emberi kommunikáció összetevőit kutatom, segítőként pedig a tudatos, asszertív és érthető kommunikációban rejlő lehetőségeket szeretném megmutatni a kismamáknak, anyukáknak, nőknek.


A nyelvészettől a testünk jelzéseinek jelentéséig

Saját útkeresésem közben a nyelvészettől a kineziológián keresztül egészen Új-Zélandig kalandoztam, ahol egy csodálatos öngyógyító és támogató “életmódba” tanultam bele Katja és Hami Foxtól, illetve magyar trénereimtől, akik első lépéseimet és mozdulataimat kísérték ezen az úton. Mára a MA-URI© Intézet végzett hallgatója vagyok. Ily módon tudom a bodywork, a szabad és kötött polinéz formatáncok segítségével támogatni a hozzám fordulókat, hozzásegítve őket nem csak a testi-lelki egyensúlyuk megtalálásához, hanem saját életük navigálásához.

Gondolkodásmódomat más taulmányaim és tapasztalataim is meghatározzák. Magyar nyelv és irodalom, valamint elméleti nyelvészet szakon szereztem diplomát a Szegedi Tudományegyetemen. A szegedi Nyelvtudományi Doktori Iskolában készítettem el és védtem meg az iróniáról szóló PhD disszertációmat.

A mesék, történetek emberi gondolkodásban, és speciálisan a kisgyermekek gondolkodásában és kommunikációjában betöltött szerepével foglalkoztam a szegedi Fejlődéses- és Neuropragmatikai Kutatócsoport tagjaként 2012-ig aktívan.

négyszemköztKislányom születésekor megtapasztaltam a dúlai és bábai támogató női jelenlét erejét, és ezt szeretném mások számára én magam is megteremteni, felajánlani, mint dúla. Ebből az indíttatásból elvégeztem a Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) dúlaképző tréningjét.

 

Új távlatokat nyitott az életemben a problémákhoz, konfliktusokhoz, emberi kapcsolatokhoz való hozzáállásomban a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológus Coach© képzés. Nagy segítségemre volt abban, hogy az életemben felmerülő akadályokban, problémákban, a fejlődés lehetőségét lássam meg, és lássam azt is, hogyan tudom hatékonyan támogatni a hozzám fordulókat belső erőforrásaik mozgósításában, problémáik megoldásában.

Hogy kapcsolódik mindez össze?

A szavak és történetek ereje áthatja mindennapi életünket, tetteinket és életszemléletünket. Lenyomatuk ott van az emlékezetünkben, elménkben és ezek testi reakciók szintjén is megjelennek. Elég egy szót meghallani és megfeszülnek, vagy éppen ellazulnak az izmaink. Kellemes izgalomba jövünk, vagy éppen rémülten elszaladnánk, megbénulunk az ijedségtől. Ezt a testet és elmét összekötő kapcsolatot két oldalról is befolyásolhatjuk. Egyrészt a testi-energetikai szinten a mentális tartalmakhoz, helyzetekhez kapcsolódó stressz oldásával, másrészt az elme oldaláról is befolyásolhatjuk a testi reakcióinkat például egy helyzet, folyamat tudatosításával, pozitívvá változtatásával, vizualizáció segítségével. Ebbe a folyamatba való beavatkozást teszik lehetővé a kineziológiai és a coaching módszerek, amelyek segítenek mozgósítani belső erőforrásainkat, és esélyt adnak arra, hogy pozitívvá változtassuk régi negatív mintáinkat, beidegződéseinket.

Várlak szeretettel női közösségünkbe, személyesen és online formában is.

Kívánom, hogy a Belső Napunk felragyogjon!

Boglárka