Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Női ciklus, női tapasztalat és az öröm

Korábbi Női ciklus, női tapasztalat és a fájdalom című bejegyzésemben arról írtam neked, hogy a menstruációhoz kapcsolódó fájdalom főleg kulturális átadás eredménye. Ez nem azt jelenti, hogy nincsen ez a fájdalom, hanem azt hogy amitől fájdalmassá válik a vérzésünk az a kultúránkból fakadó viszonyunk a nőiségünkhöz. A jó hír, hogy ezen lehet változtatni. Ez sokszor időt és figyelmet igényel tőlünk, mint egy virág nevelgetése, gondozása. A lelkünk virága, a nőiségünk virága miért igényelne kevesebb törődést, mint a kertünkben, vagy ablakunkban nyíló virágé. Egy önismereti utazás kezdete lehet ez számunkra, amely során kivirágoztathatjuk nőiségünket, önmagunkat. Nem véletlen, hogy a magyar hagyományban a menstruációt virágzásként említették. Mennyivel kedvesebb és örömtelibb, sőt szépséges ez a megnevezés, mint amilyennek ma használatosa (l. havibaj, stb.)

Olyan tevékenységeket és elsősorban hozzáállást szeretnék veled megismertetni most, amely segített nekem abban, hogy nem csak fájdalom nélkül éljem meg a havi virágzásomat, hanem örömmel is, a testem ünneplésével, amely termékenységem, és teremtőerőm élő metaforája is.

Sommai_vörös rózsaszirom

Testi-lelki gyakorlatok a menstruáció öröméért!

  1. Fizikai szinten, rendszeres (egész hónapban) női gyakorlatok végzése.

Nekem legújabb felfedezésem ezen a téren a   MA-URI© táncoknak a medence mobilizáló és csípőnyitó gyakorlatai, amelyek a bennünk lévő teremtőerő aktivizálását szolgálják. Fizikai szinten ezen a területen helyezkednek el a reprodukciós szerveink (nemtől függetlenül). Ennek a területnek az aktivizálásával, nem csak a biológiai értelemben vett termékenységünket fokozhatjuk, hanem a mentális, érzelmi és spirituális teremtőerőinket is. Ilyen termékenység fokozó torna még az AVIVA torna, amely magára a menstruációs ciklusra is jó hatással van, szabályozó hatása van rá. Kimaradó menstruációnál, illetve menstruációs zavaroknál, rendszertelen ciklusnál, fájdalmas menstruációnál ajánlják. Ilyen lehet még a női jóga, hastánc és minden olyan mozgásforma, amely a medence területét átmozgatja, amilyen az örömteli szexuális élet is.

A menstruáció napjaiban is kifejezetten igyekezzünk minél többet mozgatni ezeket a területeket, így segítve a terület tisztulását.

2. Lelki szinten: Megtanulom tisztelni azt, hogy női testben születtem, és elkezdem keresni milyen ajándékokat tartogat ez számomra.

Ennek első lépése, hogy női témájú könyveket, honlapokat olvasok, női közösségbe járok. (Itt fontos megjegyezni, hogy megnézzük milyen könyveket és közösséget választunk. Amelyik a szeretetet (önmagamét és másokét) vagy amelyik a félelmet és a fájdalmat helyezi előtérbe.) Érdemes rövidebb vagy hosszabb távon személyre szóló segítséget kérni. Második lépésként választhatsz önismereti tréninget nőiség fókusszal, megkereshetsz kineziológust, pszichológust, aki a női témában jártas. Használd tükörként a párkapcsolatodat, vagy annak hiányát, annak érdekében, hogy meglásd milyen fejlődési lehetőségek állnak előtted.

Ne felejtsd a MÉHED egy olyan csodálatos energiaközpont, amely biztosítja saját maga és ezáltal a te energetikai tisztulásodat, megtisztít a már elhasznált, téged nem szolgáló energiáktól.

Keresd a saját utadat, saját lehetőségeidet! Ezek azok voltak, amelyek nekem segítettek, segítenek. Te vagy a kulcs a saját nőiséged és örömteli női életed megteremtésében!

  • Ha érdekel milyen utat és lehetsőéget tudok számodra személyesen mutatni, vagy
  • értestítést szeretnél hasonló témájú írásaimról, illetve
  • jelentkeznél az ingyenes archetipusokról szóló önfejlesztő minitafolyamra,

kérlek JELEZD NEKEM az alább űrlapon!

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

 

 

Categories: Anya, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, Menstruáció, Női Teremtőerő, Szülés

Tags: , , , ,

4 replies

Trackbacks

  1. Női egészség, kulturális, kineziológia | Női Teremtőerő
  2. Női ciklus, női tapasztalat és fájdalom | Női Teremtőerő
  3. Női archetípusok haszna. | Női Teremtőerő
  4. Érinteni és megérintve lenni. – Ne fogd meg! | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .