Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Női ciklus, női tapasztalat és a fájdalom

A világról való tapasztalásunkat, meghatározza az, hogy milyen a testünk és hogyan működik.Testi határaink, és testi folyamataink is befolyásolják, hogyan is dolgozzuk fel, hogyan éljük meg a világból hozzánk érkező információkat. Így a körülöttünk és a bennünk lévő világnak van alapvetően női és a férfi tapasztalata. Minkét nemnek meg vannak a maga ajándékai, amelyek felfedezésével csak gazdagodik mindkét fél és egy egészet tud alkotni.

A női menstruációs ciklus, egy ilyen alapvető tapasztalatunk nekünk nőknek, amely szüntelenül emlékeztet bennünket – az első menstruációtól/virágzástól egészen a vérzés elmaradásáig, amíg a nő fölfogja bölcs vérét – a lét ciklikusságára. A belső ciklus és a külső természet ciklikusságára és hasonlóságára. Ennél többre is tanít bennünket, az “ahogy kint úgy bent” igazságára. Minden dolog változékonyságára és ciklikusságára, legyen az egy érzés, egy szerelem, egy vállalkozás, és az emberi élet ciklusai, egy virág, egy fa. Ha valami megreked az állandóságban, változatlanságban ott nincs élet, nincs energiaáramlás, ott blokkok vannak és felgyülemlett, ki nem tisztult helyzetek, energiák.

A menstruációs ciklusunk emlékeztet bennünket nőket (és általunk férfi társainkat is) arra, hogy ha egy dolog, legyen az egy ötlet, terv, érzés vagy egy gyermek, akkor annak van egy megfoganási, növekedési, kiteljesedési, és egy fogyatkozó, elengedési fázisa, majd végül a teljes elengedés, megsemmisülés, amely egyben az új ciklus kezdete, az újjászületés kezdete.

Menstruációs fájdalom mint jel!

A menstruációs fájdalom sok-sok ideje sajnos a nők legtöbbjének tapasztalata a mai világban. Ez nem a természet rendje, ez a fájdalom nem természetes, hanem kulturális. A női ciklus, női tapasztalat és az öröm bejegyzésemben ennek megváltoztatásáról, saját tapasztalataimról olvashatsz.

Kamaszlányként már eleve úgy várjuk, vagy nem várjuk az első havi vérzést, hogy tudjuk fájdalommal jár. Az iskolában esetleg azon versengtünk, hogy kinek fáj jobban, és ez a nagy szenvedés elismerést és népszerűséget hoz a női társadalomban számunkra. Ha meglepődve olvasod-e sorokat, akkor szerencsésnek mondhatod magadat :). Saját kamaszkori tapasztalatomból, és sok-sok nővel való beszélgetéseimből tárul elém ez a kép. Azt is hallhatjuk anyukáinktól, hogy majd a rendszeres szexuális élettel, vagy szüléssel elmúlik ez a fájdalom (vagy nem).

Ha fájdalmas számunkra a menstruációnk, esetleg undorodunk a vérünktől, vagy a ténytől, hogy “éppen megjött”, “a legjobbkor”-gondoljuk magunkban, az mindenképp egy jelzés lehet számunkra, hogy nem vagyunk összhangban a nőiségünk bizonyos aspektusaival, oldalaival. Hogy problémánk van a ciklikussággal, valamelyik fázisával (pl. elengedés). Ennek a jelzésnek mentén érdemes megvizsgálnunk, hogyan is viszonyulunk ezekhez a szakaszokhoz életünk különböző területein. Mennyire ragadtunk bele egy helyzetbe, mennyire ragaszkodunk dolgokhoz. Sok összetevője lehet annak, hogy miért vannak PMS (premenstruációs szindróma) tüneteink, hogy miért éljük meg fájdalmasan azt, amikor leválik a megduzzadt méhnyálkahártya és távozik a szervezetből.

Testi-lelki gyakorlatok a menstruáció öröméért!

Saját legmélyebb tapasztalataim közé tartozik, hogyan lehet lépésről-lépésre csökkenteni és megszüntetni a menstruáció fájdalmait fájdalomcsillapító nélkül.

Ez nem csak a testi szintről szól, nem csak a petefészkek és a méh körüli területekről, hanem egész nőiségünk kivirágoztatásáról lelki értelemben is.

A női ciklus, női tapasztalat és az öröm című bejegyzésben megosztok veled néhány ötletet arról, hogyan teheted először fájdalommentessé, majd örömtelivé a havi menstruációdat, amely spontán tisztulási képességünk, a természet ajándéka.

Kívánom, hogy a Belső Napod felragyogjon!

Ha értestítést szeretnél hasonló témájú írásaimról, vagy jelentkeznél az ingyenes archetipusokról szóló önfejlesztő minitafolyamra, kérlek jelezd nekem az alább űrlapon!

Categories: Anya, Belső erőforrásaink, KözÉpPont visszaszerzése, Menstruáció

Tags: , , , ,

3 replies

Trackbacks

  1. Női ciklus, női tapasztalat és az öröm | Női Teremtőerő
  2. Női egészség, kulturális, kineziológia | Női Teremtőerő
  3. Érinteni és megérintve lenni. – Ne fogd meg! | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .