Női Teremtőerő

Az alkotó női életért. Hogyan változtasd a Nőiséged életed erőforrásává, teremtőerejévé – Kismamáknak, Anyukáknak, Nőknek

Hogyan született meg bennem a Női Teremtőerő Tánc gondolata?

A tánc célja nem az, hogy “szépen táncoljunk”, hanem hogy összekapcsolódjunk a testünkkel, kezünkkel, lábunkkal, csípőnkkel és megérezzük, hogy milyen mozdulatokra van szükségük. Lehet az egy fejkörzés, nyújtózás. Nem a klasszikus táncfogalomban gondolkodom, hanem inkább a gyógyító mozdulatban. (Bővebben: a gyógyító érintésről és mozdulatról: http://www.noiteremtoero.hu/erinteni-es-megerintve-lenni-ne-fogd-meg/).Vannak olyan mozdulatok, mozdulatsorok, amelyek általában előnyösek az embernek (vagy speciálisan nőknek), ezeket hívjuk pl. ászanáknak, ha jógáról beszélünk. Ugyan így vannak  táncos mozdulatsorok is, amelyek tapasztalat alapján nagyon jótékonyak általában az embernek, nőknek. Az “általában” mellett létezik egy” személyre szabottság”, ami neked adott időben, adott helyen a legmegfelelőbb, ahhoz, hogy az energiaáramlásodat semmi ne blokkolja. Minél jobban megismerjük a saját testünket a mozdulataink, hatását testérzet, illetve lelki szinten, annál jobban tudod magad gyógyítani, egyensúlyba hozni, legyen az egy reggeli gyors nyújtózás  10 perc mozgás.  Ezt az önmegismerési folyamatot támogatja, szolgálja a Női Teremtőerő Tánc.

Csak nők vagyunk, ki könnyebben ki nehezebben oldódik. Ha nem érzed úgy, hogy holnap készen állsz bekukkantani hozzánk, akkor talán később jön el az ideje. Mindenesetre bármikor is lesz az, szeretettel várlak. Ha pedig máshol van dolgod, az is ki fog derülni, csak ne lankadj a kereséssel!

A Női Teremtőerő Tánc megszületéseét inspirálta a MA-URI© Healing Arts (l. http://www.ma-uricentrum.hu/http://www.ma-uri.org/) módszere, ahol táncokon és bodyworkön keresztül tanulunk kapcsolódni a testünkhöz, amelynek segítségével közelebb jutunk ahhoz, hogy navigáljuk az érzelmeinket, és az életünket. A képzést végezve sok szabadtáncon és formatáncon keresztül ismerkedtünk a testérzeteinkkel, tanultuk meg a bodywork mozdulatokat, amelyek a tenger mozgását utánozzák. A gyakorlatok, táncok rendszeres végzése nagyon jótékony hatással volt rám, mind általános fizikai energiaszintemben, mind pedig a női szerveim, ciklusom tekintetében. Ezek a jótékony gyakorlatok inspirálták a Női Teremőerő Tánc létrejöttét.

Itt tájékozódhatsz a képzőhelyemről, a MA-URI-ról és a jelenleg futó képzéseikről, amelyek meleg szívvel ajánlok: http://www.ma-uricentrum.hu/

A Női Teremtőerő Tánc 1 és 1,5 órás alkalmainak felépítése:

  1. Női körben vagyunk
  2. Az alkalom témájához kapcsolódva válogatom a zenék hangulatát, ritmusát, érzésvilágát.
  1. Szabadon mozogva (táncolva) kezdesz KAPCSOLÓDNI, a testérzeteiddel, a mozgásodon keresztül:

ÉSZREVESZED, hogy van lábad, karod, derekad és csípőd, lábfejed…, akkor is, ha nem fáj. Sokszor csak akkor tudatosul bennünk a jelenlétük, ha fájnak, ha nem működnek megfelelően.

Szabad bemelegítős mozdulatokkal kezdünk, de mindig elmondom, hogy mindenkinek a maga döntése, hogy követi-e a szóbeli “instrukcióimat”, vagy rögtön a saját ritmusát követi. Aki szeretné az követi az én mozdulataimat, iránymutatásomat arról, hogy milyen testérzetre figyelj, miközben mutatom, hogy mit csinálj(hatsz). Ha jólesik, leülhetsz összekuporodva a sarokba, vagy a szoba közepén és csak hallgatod a zenét, addig, amíg jólesik így neked.

  1. Már kipróbált jól bevált formatánc

 

A hawaii és polinéz hagyományban gyökerező táncok nagy hasznára van a nőknek a csípőmobilizáló jótékony hatásuk miatt.

Van kötött, ún. formatáncos rész, amikor mindenki követi azt, amit mutatok. Ezek egyszerű lépések, amelyet otthon ezután egyedül is tudsz gyakorolni. Az egyszerűségben azonban nagy lehetőségek vannak, mert minél precízebb láb, csípő mozdulatokkal végzed, annál hatásosabbak.

  1. A táncot vezetett meditációval zárjuk, amelyben jelen van az adott foglalkozás témája.

A Női Teremtőerő Tánc 3 órás mini workshop felépítése:

2 x 1,5 óra közte 5-10 perc szünettel.

3 órás alkalom

Az íve megegyezik az 1 órással, de az intenzív táncos részek közé rövid meditáció, testtudatosítás, néhány játékos feladat kerül. Ebben a formában erősebben dolgozhatunk a fókuszunkkal, személyes céljainkkal.

Több időnk van elmélyedni a saját testi reakcióinkban, érzeteinkben.

Az alkalom fókuszaként megjelölt témáról rövid beszélgetések (nincs megszólalási kötelezettség), reflexiók, a testérzeteinkhez kapcsolódva.

Több időnk van elmélyedni a formatáncokban, ami nagy előny az otthoni gyakorlásuk során.

Jelenleg 2 témában tartok workshopot:

  1. MÉHÜNK, a HOLD és az ENERGIASZINTÜNK CIKLIKUSSÁGA, MÉH meditációval zárva
  2. TÁNCOLJ AZ ÁLMAIDÉRT! Tedd őket célokká és valósítsd meg őket a gyógyító mozdulattal

Ha nem tudsz részt venni a délelőtti órákon, de érdeklődsz a workshop alkalmak isránt kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

Kérlek oszd meg másokkal is, ha érdekes és hasznos volt ez számodra!

Categories: Belső erőforrásaink, Menstruáció, Női Teremtőerő, NŐI TEREMTŐERŐ TÁNC, Szülés

Tags: , , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Érinteni és megérintve lenni. – Ne fogd meg! | Női Teremtőerő

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .